БСП подкрепя кандидатурата на Бойко Рашков за шеф на КПКОНПИ

...
БСП подкрепя кандидатурата на Бойко Рашков за шеф на КПКОНПИ
Коментари Харесай

Избори сега означават хаос и задълбочаване на кризите: Нинова

БСП поддържа кандидатурата на Бойко Рашков за началник на КПКОНПИ и политиката на премиера Кирил Петков и " Продължаваме промяната " за битка с корупцията и ГЕРБ. Това бе обявено на конференция на " Позитано " 20, откакто Слави Трифонов разгласи, че отдръпва министрите на " ИТН " и завършек на обединението, е министър председателят Кирил Петков изрази подготвеност за държавно управление на малцинството.

 

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова съобщи, че за партията избори в този момент значат безпорядък, задълбочаване рецесиите, липса на Народно заседание, което да взема съответни решения, което ще докара до неопределеност и неустановеност и не може да бъде позволено в този миг.

 

" Това, което ни събира макар разликите е съглашението за сформиране на държавно управление. Да се придържаме към него. Ние до този миг от това съглашение не сме се отклонили и призоваваме и сътрудниците ни, сигурни сме, че това е нещото, което може да ни подсигурява непоклатимост, придържането към съглашението.

 

Представете си в този момент – хвърляме кърпата и отиваме на избори, няма нарастване на приходи, няма пари за бизнеса за обезщетения за тока, стартират да банкрутират компании и хора да излизат на улицата безработни, няма преизчислени пенсии, цените на храните не престават да хвърчат нагоре и няма парламент, който да реши казуса. За нас това е извънредно пагубно. "

 

Нинова добави, че в кратковременен проект би трябвало да се одобри актуализацията на бюджета. Там са и предложенията на Българска социалистическа партия, които са включени в тази актуализация.

 

" Според нас претенцията на сътрудниците от Има Такъв Народ за спомагателни 3 милиарда е невъзможна все още, голословна, неаргументирана, и би ощетила заплащания, които са надалеч по-важни в този миг за стопанската система, за живота на хората, за цените, за приходите. Пет милиарда лв. за късия период, от 3 или 4 месеца към този момент тази сага с заплащанията на пътищата, са прекомерно доста за този бюджет. "

 

Бе декларирана поддръжка за Кирил Петков и неговата политика на битка с корупцията и с модела " ГЕРБ ". От Българска социалистическа партия показаха решителност, че ще продължат по същия метод. Те поддържаха и кандидатурата на Бойко Рашков за КПКОНПИ.

 

Северна Македония остава алена линия на Българска социалистическа партия. Няма да се даде единодушие за повдигане на ветото, до момента в който Северна Македония не извърши условията по контракта, сподели Нинова.

 

Тя съобщи, че Българска социалистическа партия носи отговорност за присъединяване в това ръководство и знае по какъв начин да продължи напред.

 

По думите ѝ през днешния ден е било свикано изключителното съвещание на изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия, управлението на парламентарната група и на министрите в кабинета. В неделя Националният съвет на Българска социалистическа партия ще вземе окончателното решение по какъв начин да бъде позицията на партията оттук насетне.

 

За 20 часа довечера е плануван лидерски съдружен съвет, на която в допълнение ще бъдат разисквани всички тези точки.

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР