БСП подаде жалба до ЦИК за нарушения в изборния ден

...
БСП подаде жалба до ЦИК за нарушения в изборния ден
Коментари Харесай

БСП с жалби до ЦИК: 24 часа и ПИК пускат прогнозни резултати от вота

БСП подаде тъжба до ЦИК за нарушавания в изборния ден от страна на онлайн новинарското издание на 24 часа на заглавна страница е поместен материал с обявяване на социологически изследвания с изтъкване на избирателен резултат в проценти на участващи партии и обединения в изборите за Европейски парламент 2019 година, в нарушаване на член 204, алинея 3 от ИК, оповестиха от пресцентъра на Българска социалистическа партия. 

Българска социалистическа партия подаде тъжба и за нарушавания от страна на онлайн новинарското издание на ПИК - на заглавна страница и в публикация е поместен материал с обявяване на социологически изследвания с изтъкване на избирателен резултат в проценти на Политическа партия ГЕРБ и Коалиция " Българска социалистическа партия ЗА БЪЛГАРИЯ " в изборите за Европейски парламент 2019 година, в нарушаване на член 204, алинея 3 и член 205, алинея 5 от ИК.

" В тази връзка, апелирам, да установите описаното нарушаване, да разпоредите незабавното унищожаване на описаните резултати от уеб страниците на онлайн новинарските издания, както и да наложите плануванаъа в ИК имуществена глоба според член 475 от ИК. ", се споделя още в жалбите.  
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР