БСП подаде документи в Съвета за електронни медии /СЕМ/ за

...
БСП подаде документи в Съвета за електронни медии /СЕМ/ за
Коментари Харесай

БСП подаде документи в СЕМ за регистрация на телевизия

БСП подаде документи в Съвета за електронни медии /СЕМ/ за регистрация на лична телевизия.

Избрахме името Българска свободна телевизия, като имаме вяра, че в нея ще може да се показва свободно мнение, без боязън да се показва истината и обстоятелствата такива, каквито са - без цензура, разяснява водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова при внасянето на документите в регулатора. Искаме да помогнем и на България - от 111 място по независимост на словото да я придвижим малко напред, добави тя.

Любомир Коларов, шеф на малкия екран, уточни, че тя ще излъчва 24-часова стратегия, като ще заложат главно на вести и журналистика.

Това, че в основата при основаването на тази телевизия е Българска социалистическа партия, не значи, че обезателно от заран до вечер ще има някакви партийни постулати. Девизът на нашата телевизия е "Бъди свободен ", съобщи той.

Българска социалистическа партия финансира, провежда и открива тази телевизия, само че имаме упоритостта да не бъде партийна, а да бъде социална, свободна телевизия, разяснява и Корнелия Нинова. Тя уточни, че са създали финансов план за 2 млн. лв., с които ще отворят малкия екран. Ако се разрасне, ще слага въпроса пред Националния съвет на партията да увеличим средствата, добави Нинова.

Телевизията ще се популяризира по спътник и кабел. Подготвени са студиа и офиси на малкия екран на адрес ул. Индустриална 11 - в халетата на някогашния хладилен цех. В отговор на въпрос Нинова изясни, че Елена Йончева и Велислава Дърева може да вземат участие в публицистични излъчвания или да показват следствия, само че не и да са водещи на излъчвания.

Кога ще започва малкия екран доста зависи от Съвет за електронни медии, изясни Нинова. Бихме желали до края на тази година да започва, добави тя.

Председателят на Съвет за електронни медии София Владимирова разяснява пред публицисти, че регулаторът ще се движи по процедурата, която е законно открита. В двуседмичен период нашите специалисти ще прегледат документите и те ще бъдат импортирани на съвещание на Съвет за електронни медии за гласоподаване, уточни тя. Ако документите са изрядни, ще бъде гласувана регистрацията съгласно настояването, което е внесла Българска социалистическа партия, добави. Ако се открият минусите, заявителите ще имат една седмица да ги отстранят и още веднъж да внесат документите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР