БСП отрече на Кирил Добрев в деня на пленум на

...
БСП отрече на Кирил Добрев в деня на пленум на
Коментари Харесай

БСП: Структурите са сменили под 5% от делегатите за конгреса - Политика

БСП отхвърли на Кирил Добрев в деня на пленум на партията, че над 70 делегати са отстранени за престоящия Национален конгрес на 11 и 12 февруари. 

От управлението на Българска социалистическа партия декларират, че делегати могат да сменят единствено и само общинските и районни конференции на локалните структури при съблюдаване на устава. 

От " Позитано " 20 прецизират обаче, че от всичките над 950 делегати на 50-ия Конгрес промени е направила Видинската партийна организация, където цялото управление напусна партията преди предходните парламентарни избори и напълно естествено конференцията на видинските социалисти е избрала нови делегати на тяхно място. 

Промени са създали конференциите на пловдивските социалисти, където преди близо година стартира цялостен цикъл доклади и избори в шестте региона на града. При цялостен цикъл доклади и избори се избират напълно нови органи, включително и нови делегати на Конгреса, което могат да създадат само и единствено локалните организации.

Избрани са и нови делегати още веднъж от локалните структури в единични случаи, като са регистрирани плануваните от Устава овакантяване на партията, трайна неспособност или гибел.

Има едно делегатско място, което ще остане празно, защото титулярът е изключен от партията.

В умозаключение - от над 950 делегати на Конгреса, измененията, направени от локалните структури в състава му, са по-малко от 5% и всички те са направени в сходство с Устава на Българска социалистическа партия. Лъжите и спекулациите целят дискредитиране на Конгреса, което ние няма да допуснем, афишират Нинова и сие. 

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР