БСП остро осъжда и се противопоставя на всякакъв акт на

...
БСП остро осъжда и се противопоставя на всякакъв акт на
Коментари Харесай

Таско Ерменков: БСП остро осъжда и се противопоставя на всякакъв акт на вандализъм срещу паметници

" Българска социалистическа партия остро осъжда и се опълчва на всевъзможен акт на вандализъм против монументи и памет на хората и народа. Осъждаме и опитите това общество да бъде разединено ", сподели Таско Ерменков от Българска социалистическа партия във връзка вчерашния вандализъм от страна на футболни почитатели.

" Паметникът на Съветската войска е български монумент, издигнат от българи, с български пари, и е творба на български архитекти. Той е в памет на една войска, която е освободила Европа от хитлерофашизма. В състава на тази войска е имало освен руснаци, само че и украинци, беларуси, французи, поляци, и на последния стадий - и българи. И който води война против паметника, отдаден на успеха над хитлерофашизма, самичък се слага на страната на победените, и това е рисково. Това води до възобновление на фашизма, на кафявата чума, което няма да има положителни последствия нито за Европа, нито за света, нито за хората. Колкото до насилието, последните 30 година доста пъти е имало палаткови лагери и до момента нито веднъж палатков лагер не е разрушаван ", сподели още Ерменков.



" Случилото се през вчерашния ден е рисков казус, да не забравяме, че преди 9 години с точно подобен казус започнаха едни дейности, които доведоха до национална покруса на една страна, която се намира на североизток от нас. Нека да бъдем деликатни и да не позволяваме това разцепление и тези опити на ненавист да доведат до такива последствия и в България ", добави Ерменков.

Тази заран Министерство на вътрешните работи заяви, че четирима души са арестувани за това, че нощес са хвърляли димки и са нанесли вреди по Паметника на Съветската войска в столицата. Установена и жена, потърпевша след изпръскване със спрей, чиято дамска чанта е била открадната. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР