БСП няма полза от война с президента. Войната между институциите

...
БСП няма полза от война с президента. Войната между институциите
Коментари Харесай

Калоян Паргов: БСП няма полза от война с президента

БСП няма изгода от война с президента. Войната сред институциите и политическите партии, в тази ситуация с президента, е ненужна. Най-малко на Българска социалистическа партия ѝ е нужна. Не си научихме урока и настъпваме една и съща мотика 2 пъти. 2021 година ни струваше скъпо. Това сподели предходният ръководител на Българска социалистическа партия – София Калоян Паргов в ефира на телевизия Bulgaria ON AIR.

Той посочи, че на възможни нови избори гласоподавателите ще гласоподават на база оценката за последните 6 месеца ръководство на страната, а не дали някой е с президента или не.

Паргов не се ангажира да предвижда на коя политическа мощ Румен Радев ще връчи третия изследователски мандат.

" Въпросът е до каква степен десните могат да преглътнат в основата на нов кабинет да бъде ляв министър председател и Българска социалистическа партия да бъде водеща. Дали Демократична България ще преглътне Нинова и Българска социалистическа партия да са отпред. Другият въпрос е дали от Има Такъв Народ, със своите условия, ще се включат, дали Българска социалистическа партия ще успее да ги сплоти “, уточни социалистът и добави, че за Има Такъв Народ и Демократична България може да създадат сходни изводи.

Калоян Паргов разяснява и присъединяване на Българска социалистическа партия в ръководството до момента. " Имаше червени линии, които бяха заобиколени. Българска социалистическа партия остана в изолираност, гласувайки " срещу " или " въздържал се " да вземем за пример по въпросите с повдигането на ветото за РСМ, военно-техническата помощ за Украйна, изгонването на съветските дипломати и глобите против Русия, които не вземат решение, а задълбочават проблемите ", означи той.

Според него в основата на смяната в страната са президентът Радев и вицепрезидентът Йотова.

" Твърди се, че руснаците са ни затворили вратата и ние по тази причина търсим опция. Но кой първи съобщи, че няма да води договаряния с " Газпром "?, сподели Паргов и добави, че  6 месеца Европа е раздирана от евроатлантическите си задължения и стратегическите си ползи. " България беше употребена като експериментален тест да се види по какъв начин ще реагират руснаците ", изясни специалистът по Международни връзки.

Той предвижда тежки месеци за страната и Българска социалистическа партия. " Дай Боже, да не се постанова да плащаме непознати сметки, тъй като легитимирахме решения, които не са присъщи за левицата ", съобщи Калоян Паргов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР