БСП няма да загуби ако президентът Румен Радев и това

...
БСП няма да загуби ако президентът Румен Радев и това
Коментари Харесай

Нинова не се плаши от партия на президента Радев

БСП няма да загуби в случай че президентът Румен Радев и това няма да е удар за социалистите, а по-скоро опция на ГЕРБ, показа в изявление водачът на столетницата Корнелия Нинова. " Не ми се коства, че президентът Румен Радев загрява за своя партия ", сподели обаче тя.

Освен спора сред държавните институции и поставеният въпрос за импийчмънт на президента от партия ГЕРБ, тя разяснява и останалите настоящи политически тематики, както и резултатите от визитата си в Брюксел през миналата седмица.

Относно сваленото доверие на президента към държавното управление, Нинова съобщи, че това е резултат от поредната политика на Румен Радев. " Струва ми се като следващата стъпка от неговото поредно държание преди да бъде определен. Аз съм била до него през целия месец на предизборната акция и знам всяка дума, която той е споделил и заречен. Снемането на доверието от държавното управление е тежка, мощна стъпка, само че това е последователност ", изясни водачът на социалистите.

Относно настояването за импийчмънт, Нинова счита, че това, което вършат ГЕРБ с президента, е част от един обезпокоителен развой - офанзива против всеки, който подлага на критика държавното управление и опит той да бъде питомен и спрян. Отговорът на това нещо е единствено един - дружно против диктатурата и всички, които желаеме свободна, естествена страна, да се сплотяваме против диктатурата, безапелационна е Нинова.

Не съм съгласна с оценките и внушенията, че Българска социалистическа партия губи всички избори през последните години - спечелихме президентските избори, увеличихме броя на евродепутатите си, безапелационна е Нинова. Убедено настоявам, че това е пътят и не би трябвало да променяме курса, добави тя.

Председателят на Българска социалистическа партия разяснява и дейностите на новия основен прокурор Иван Гешев от встъпването му в служба. " Г-н Гешев е доста деен, това заслужава да се означи. Ще съдим тази интензивност по резултатите, които би трябвало да са неоправдателни присъди. Когато забележим този резултат, тогава към този момент може да кажем, че България е друга ", изрично съобщи Корнелия Нинова.

По мотив възбраната към арбитър Андон Миталов да посещава Съединени американски щати поради корупция, Нинова разяснява, че няма задоволителни учредения за това. По думите й, някой е подкупен, в случай че е получил полза, с цел да вземе някакво решение.

" Фактът със арбитър Миталов е непълен - тъй че изказванието, че той е подкупен, тъй като е пуснал Николай Малинов да получи премия от президента Путин, е юридическо погрешно и не звучи безапелационно ", изясни водачът на Българска социалистическа партия.

" Унизително е извън да се показват случаи на корупция, а българските институции да не са реагирали. От друга страна обаче, от министерството на правораздаването толкоз се разбързаха, че желаеха и предварителното премахване на арбитър Миталов, което е малко прекомерно. Нека първо се потвърди виновността му.

Нинова разяснява и идния партиен конгрес през април, когато ще бъде определен и нов ръководител на левицата. " Същественото на конгреса е да представим една визия за управническа стратегия на България по политики. Това е смисъла на вътрешнопартийната акция ", сподели тя.

Председателят на Българска социалистическа партия заяви и какви са изводите й след визитата в Брюксел и срещите с представители на висшите европейски институции.

" Обхванахме всички проблеми и открити въпроси. Темите, по които разговаряхме - финансирането на другите страни, зелената договорка, вложенията ", изясни Нинова. Тя съобщи, че европейският прокурор Лаура Кьовеши ще пристигна у нас през март, когато още веднъж ще беседва с представители на опозицията.

Партийният извод на Корнелия Нинова след визитата й в Брюксел е, че всички " лъжливи операции и внушения ", че Българска социалистическа партия е антиевропейска партия, са рухнали за два дни и европейската легитимация на левицата е затвърдена.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР