БСП няма да участва в консултациите, организирани от ГЕРБ, за

...
БСП няма да участва в консултациите, организирани от ГЕРБ, за
Коментари Харесай

БСП няма да участва в консултациите за новата Конституция

Българска социалистическа партия няма да взе участие в консултациите, проведени от ГЕРБ, за нова Конституция и привикване на Велико национално заседание.

Това разгласи водачът на социалистите Корнелия Нинова. Тя се базира на взетото решение от Изпълнителното бюро и управлението на парламентарната група.

Нинова назова " фикция " вчерашната информация на Веселин Марешки, че Българска социалистическа партия ще промени позицията си след среща със западен дипломат.

" Няма да участваме в договаряния за Конституцията, няма да даваме подписи от тези 120 нужни за внасянето на плана и няма да подкрепим с гласове тези нужните 160, с цел да се свика Велико национално заседание ", сподели тя.

" Категорични сме, че този парламент и това държавно управление са изчерпани. На финала на този мандат без съществено публично доверие не може да се разисква и взема решение този въпрос. Освен това по съществото на предложенията изрично се противопоставяме против премахването на обществената, правовата, демократичната страна и другите промени, които оферират в Конституцията ", добави Нинова.

Депутати от 7-ото Велико национално заседание се оповестиха на среща, проведена от Българска социалистическа партия, против предлагането за привикване на Велико национално заседание и нова Конституция.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР