БСП няма да сложи край на бойкота в парламента. Това

...
БСП няма да сложи край на бойкота в парламента. Това
Коментари Харесай

Калоян Паргов: ПГ на БСП ще се върне в парламента на 16 април, но това не означава край на бойкота

БСП няма да постави завършек на протеста в Народното събрание.

Това сподели в особено изявление за izbori.bg ръководителят на БСП-София Калоян Паргов. "Нашата парламентарна група ще влезе в пленарна зала единствено на 16 април, когато във Велико Търново ще се състои тържествено съвещание на Народното събрание, отдадено на 140-ата годишнина от приемането на Търновската конституция. Това връщане обаче никога не е завършек на протеста. Това е почитание към институцията Народно заседание, към парламентаризма. А и това, което се назовава протест е постоянно срещана парламентарна процедура, която се употребява в демократичните страни ", безапелационен бе Паргов.

Лидерът на столичните социалисти разяснява и номинацията на Данаил Кирилов за правосъден министър. "Той е един от най – правилните жители на Бойко Борисов. Кирилов е най – правилният бранител в Народно събрание на не един или два скандални закона. До този миг Кирилов се е появявал като индивидът за мръсни поръчки или за специфични поръчки на една или друга законодателна смяна. Министърът на правораздаването има основни функционалности в едно държавно управление. До този миг Цецка Цачева стоеше някак си настрана от настоящите процеси - и като коментар, и като обществени позиции “, сподели Паргов.

Той приказва и по тематиката за абсурда с жилищата на властта, закупени на ниски цени. „ Всеки е почтен до доказване на противното, а не всеки е отговорен до доказване на противоположното “, разяснява той по отношение на апела на Бойко Борисов, че би трябвало да подадат оставки и останалите забъркани. "Аршинът би трябвало да е еднакъв за всички. Ако се потвърдят обвиняванията, би трябвало да има още оставки ", добави социалистът.

Относно свикването на КСНС при президента Румен Радев, Паргов подсети, че тематиката на Съвета е корупция. „ Темата с корупцията и с жилищата, явно е по- настояща от тази с Мевлют Чавушоглу “, добави той.

„ С този КСНС Румен Радев обаче не удря едно рамо на Българска социалистическа партия, а то е в интерес на демокрацията, на прозрачността, в интерес на върховенството на закона и този Съвет би бил от изгода на ръководещите. Сега, да вземем за пример, се замита абсурдът с жилищата с новината за листата на ГЕРБ. Гейтът не е проблем единствено на Цветан Цветанов или на някой министър или зам. - министър “, съобщи Калоян Паргов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР