БСП няма да подкрепи предложенията за промени в Конституцията, внесени

...
БСП няма да подкрепи предложенията за промени в Конституцията, внесени
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: БСП няма да подкрепи предложенията за промени в Конституцията

БСП няма да поддържа предложенията за промени в Конституцията, импортирани от ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и Движение за права и свободи и всевъзможни опит за диалог или увещание ще са безпредметни. Това съобщи водачът на социалистите Корнелия Нинова в " Панорама ".

" Освен националния празник, те плануват двойно поданство за народни представители и министри. Ако през Конституцията ще даваме индулгенция на двойното поданство на Кирил, не сме съгласни ".

Нинова разкритикува изявления на Томислав Дончев и Ивайло Мирчев, също посетители в " Панорама ":

" Да кажеш, че 3 март е празник на комплекса на българите, тъй като не са могли да с освободят сами, е повече от цинично. Мирчев стъпвал ли е в миналото на Шипка? Не пипайте 3 март и не си играйте с историята и достолепието на българския народ. Г-н Дончев не знае дали това е пътят, по който би трябвало да вървят, не знаели дали би трябвало да завият наляво или надясно - накъде сте тръгнали? Нямали механизъм да взимат решения - това е обезпечена злополука. Само че това не са ви персоналните коли, а това е България "






Според Нинова в програмата на ръководещите няма и дума за битката с корупцията. Посочи, че в бюджета са заложени по-малко пари за обучение, макар че и то е изтъкнато като приоритет.

" Имаше доста по-добър вид за България - национално надпартийно държавно управление, без политически лица, с стратегия от 10 ясни и чисти точки. Това беше алтернативата, само че те избраха сглобката. Най-дразнещо е изказванието няма друга опция. Тази самодостатъчност ни я постановат към този момент трети месец - това е диктат ".

Референдумът против джендър идеологията визира преподаването в учебните заведения и детските градини, че има трети пол с изключение на мъж и жена и няма нищо общо с насилието над дамите, сподели водачът на Българска социалистическа партия.

" Напоследък безусловно съзнателно се смесват двете тематики. Нека се борим с насилието над дами, за днешния случай () - най-тежкото наказване по Наказателен кодекс, само че не закачайте децата! "

Президентът подлага на критика всяко постоянно държавно управление, тъй като желае постоянно да ръководи със служебни, счита Корнелия Нинова.

Вижте диалога във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР