БСП няма да подкрепи предложението на служебното правителствоНе е приемливо

...
БСП няма да подкрепи предложението на служебното правителствоНе е приемливо
Коментари Харесай

Нинова: Не е приемливо да се удължава сегашният бюджет, каним парламентарните групи на разговори


Българска социалистическа партия няма да поддържа предлагането на служебното държавно управление

Не е задоволително предлагането да се удължи действието на настоящия бюджет и през идната година. Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова на брифинг в централата на партията.

Припомняме, че предлагането е импортирано от служебния кабинет. Нинова съобщи, че Българска социалистическа партия няма да го поддържа. По думите ѝ сходно удължение на бюджета ще докара до заледяване на приходите.

Тя разяснява, че никоя страна в Европа не си разрешава сега заледяване на приходите на хората. „ Служебният кабинет е единственият, който предлага такова решение в Европа ”, сподели Нинова.

„ Ще поканим сътрудниците от всички парламентарни групи, с цел да реализираме единодушие какво да подобрим в бюджета сред първо и второ четене. Вече са импортирани над 40 законопроекта. Всяка ПГ си е внесла своите оферти. Служебният кабинет сподели, че може да се получи едно предизборно наддаване. Не е работа на служебния кабинет да дава такива оценки. Но е наша работа и отговорност дали в този миг ще потвърдим, че Народното събрание е мястото където се разисква и приема бюджет, дали ще подкрепим народа си, без да рискуваме финансовата непоклатимост на страната ”, сподели Нинова.

„ Ние не можем да приемем предлагането на служебния кабинет. Не желаеме да рискуваме предизборно наддаване. Искаме отговорно държавническо отношение сред първи и второ четене ”, сподели Нинова.

 

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР