БСП няма да подкрепи кабинет на ГЕРБ-СДС, а ще преговаря

...
БСП няма да подкрепи кабинет на ГЕРБ-СДС, а ще преговаря
Коментари Харесай

Мълниеносно от Позитано 20! БСП забранява на свои да участват в кабинет на Радев, взеха 4 решения

БСП няма да поддържа кабинет на ГЕРБ-СДС, а ще договаря за реализирането на държавно управление с втория и третия мандат. Също по този начин се не разрешава на членове на социалистическата партия да са част от последващо служебно държавно управление на Румен Радев. Това реши преди малко Националният съвет, предава Флагман.
Ето и четирите решения, които взеха на днешния пленум. Подкрепата за тях е сериозна – 98 гласа „ за “ против 2 „ срещу “.
1. Потвърждава решението на ИБ и на парламентарната група на коалиция „ Българска социалистическа партия за България “ за преустановяване на договарянията с ГЕРБ-СДС за сформиране на държавно управление с първия изследователски мандат.
2. Народно събрание разпорежда на депутатите от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ да гласоподават срещу държавно управление, препоръчано от ГЕРБ-СДС.
3. Българска социалистическа партия да взе участие в диалози за осъществяване на втори и трети мандат.
4. Ако не се сформира постоянно държавно управление и се назначава ново служебно на президента Радев, членове на Българска социалистическа партия да не вземат участие в него.
С това се поставят завършек на спекулациите, че Българска социалистическа партия може да поддържа кабинет на ГЕРБ-СДС. В интерес на истината до понеделник имаше съществени шансове това да се случи. Дори се спрягаха съответни имена от социалистическата партия за присъединяване в държавното управление на Мария Габриел. Очакваше се Българска социалистическа партия да получи 3 или 4 министерства.
В понеделник, след бомбата, която основният прокурор Иван Гешев хвърли обаче обстановката се промени радикално. Българска социалистическа партия се отдръпна от договарянията, изтъквайки чисто политически аргументи, на които обаче малко на брой повярваха.
Ръководството на парламентарната група е оторизирано да договаря с ПП-ДБ за втория мандат, както и да търси опция за реализация на държавно управление посредством третия. Не излиза наяве дали социалистите упорстват да го получат още веднъж или са склонни на договаряния, в случай че президентът връчи мандата на Има Такъв Народ, да вземем за пример.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР