БСП няма да бави връщането на последния проучвателен мандат за

...
БСП няма да бави връщането на последния проучвателен мандат за
Коментари Харесай

БСП няма да бави: Връща мандата още в понеделник

БСП няма да бави връщането на последния изследователски мандат за сформиране на държавно управление и след днешната несполучлива лидерска среща левицата ще върне празна директория на президента Румен Радев още в понеделник. Знак за това бе даден по-рано през днешния ден след полемиката сред водачите на ГЕРБ, Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия и „ Български напредък “.

След връщането на мандата в понеделник президентът би трябвало да назначи служебно държавно управление, да разпусне Народното събрание и да насрочи нови избори. Още в края на предходната година Радев призна, че оптимално ще забави процедурата, с цел да избегне избори преди март.

Указът, с който президентът разпуска Народното събрание, дефинира и датата на изборите за ново такова. Поредният за последните две години парламентарен избор би трябвало да се създаде най-късно до два месеца след преустановяване на пълномощията на предходното Народно заседание, т.е. евентуалната дата за предварителните избори ще бъде в края на март или началото на април.

Припомняме, че в 46-ото Народно заседание Българска социалистическа партия още веднъж получи третия мандат, само че съзнателно забави връщането му, макар че нямаше по какъв начин да бъде изпълнен. Лидерът на партията Корнелия Нинова тогава аргументираше дейностите си с актуализацията на бюджета.

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинБСП Корнелия Нинова ПоследниНай-четениПолитика 132 Българска социалистическа партия няма да бави: Връща мандата още в понеделник Инфраструктура 248 В най-хубавия случай „ Струма “ ще е подготвена след 4 – 5 години Политика 516 Корупция на доста равнища: Бизнесът бяга от България, тъй като не се усеща предпазен Бюджет и финанси 132 Отварянето на Китай може да подхрани инфлацията в целия свят Имоти 23616 Сгради единствено за наематели – нова наклонност, навлизаща в България Компании 16068 Един от най-големите производители на ски строи нов цех в България Хай-тек 6106 Кое е идващото в действителност огромно нещо в технологиите съгласно Бил Гейтс Компании Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР