БСП не е Пощенска кутия за фалшиви новини, както твърдят

...
БСП не е Пощенска кутия за фалшиви новини, както твърдят
Коментари Харесай

Христо Проданов: Управляващите са в паника и твърдят абсолютни глупости

БСП не е „ Пощенска кутия за подправени вести ”, както настояват ГЕРБ, те са в суматоха и стартират да настояват безспорни нелепости – те са уплашени и усещат, че концерта свършва и те си отиват.
Така депутатъти зам.-председател на ПГ „ Българска социалистическа партия за България” Христо Проданов дефинира пред бТВ реакцията на ГЕРБ, че левицата са „ Пощенска кутия за подправени новини” по случая „ Ало, Банов съм”

Проданов съобщи, че Българска социалистическа партия паралелно са изнесли информация за случая и са уведомили прокуратурата. „ Тя се самосезира въз основата на този сигнал. Главният прокурор и говорителката му споделиха какви закононарушения може де се чакат. Те са закононарушения по работа и занемареност. Ще прегледат доказателствата и ще се произнесат”, добави Проданов.

„ Паниката е страшна, те толкоз се объркаха към този момент. Представяте ли си елементарен служител да рекетира шефа си в едно или друго министерство. Къде е бил Боил Банов, с цел да не подаде сигнал 4 години в прокуратурата, че е рекетиран или изнудван”, сподели депутатът.

Депутатът уточни, че Българска социалистическа партия разполагат със запис и разбор на документите за публичната поръчка. „ Договорът изтича на 20 декември 2015 година, подписан е анекс за 1 месец нарастване, след него срокът изтича на 20 януари 2016 година, те се пробват на 25 януари да създадат Акт 15 – подготвеност за въвеждане в употреба, два дни по-късно отива инспекция на ДНСК и споделят, че има противоречие. На 29 януари компанията реализатор продължава да работи и на 25 февруари, което е 36 дни забавяне, компанията издава истинският Акт 15. Декември, след протокол на АДФИ, те са задължени да заведат дело. Къде са били през тези 10 месеца”, сподели Проданов.

Проданов разяснява, че има нарушавания по плана и в интервала май-юни 2015 година, когато съгласно депутата пет пъти е издаван Акт 10 за краткотрайно прекъсване на обекта. По думите му, те сезират прокуратурата точно за този интервал. „ Превишението на времето за осъществяване е с 59 дни. Ние сезираме за тези 33, за които се приказва в записите, стига се до тези 33 дни посредством тези актове 10, с цел да няма нарастване на сроковете”, разясни депутатът и добави, че съгласно него това е документна машинация.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР