БСП настоява за изслушване на Валери Симеонов в парламентаПодписахме искане

...
БСП настоява за изслушване на Валери Симеонов в парламентаПодписахме искане
Коментари Харесай

БСП настоява за изслушване на Валери Симеонов в парламента

БСП упорства за чуване на Валери Симеонов в Народното събрание
Подписахме искане на следващия ден първа точка в дневния ред на Народното събрание да бъде чуване на Валери Симеонов, съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, съобщи кореспондент на БГНЕС.Tя разяснява създалата се обстановка към желаната оставка на вицепремиера по икономическата и демографска политика Валери Симеонов поради неговото изявление по адрес на майките от самодейността „ Системата ни убива “, които той назова „ кресливи дами “ с „ сякаш заболели деца “.

„ Ние сме съществени политически съперници с Бойко Борисов, само че не мога да не призная, че през тези години той е изглеждал като човек, който владее обстановката. За пръв път ми наподобява безпомощен и беззащитен, като министър председател да, реши казуса. Вчера го трансферира на Каракачанов, оня ден – на Волен Сидеров. Това не е нито лидерско, нито премиерско “, счита Нинова. Според нея, с дейностите на Борисов внушава концепцията, че „ цялата структура на държавното управление виси на оставката на Валери Симеонов “, което Нинова счита за „ израз на цялостно изтощение “. „ Това е обезпокоително за България “, акцентира тя.

От левицата показаха и подготвеност да основат бърза организация за предварителни парламентарни избори, а „ Визия за България “ да бъде превърната в съответна управническа стратегия с ясни задължения.

Лидерът на Българска социалистическа партия разяснява и провелата се през днешния ден среща сред представители на Българска социалистическа партия и Камарата на строителите в България, на която са обсъждани проблемите в строителния бранш, както и вероятните ограничения за тяхното решение. От опозицията упорстват за смяна на модела в строителния отрасъл. „ Модел, в който се нарушават всевъзможни закони и правила – един човек излиза и дефинира кой да влиза и излиза от публичните поръчки. Модел, в който строителния отрасъл е заставен да връща пари от публични поръчки, с цел да си завоюва благоволението на ръководещите “, уточни Нинова. Отбелязана е и нуждата от законодателни промени в бранша.

От Камарата на строителите също настояха за обезпечаване на спокойствието в сектора. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР