БСП настоя ИТН да оттеглят номинацията на Петър Илиев за

...
БСП настоя ИТН да оттеглят номинацията на Петър Илиев за
Коментари Харесай

БСП настоя ИТН да изтегли Петър Илиев от проектокабинета


Българска социалистическа партия настоя Има Такъв Народ да отдръпват номинацията на Петър Илиев за министър. Социалистите обвързаха поддръжката си за проектобинета на „ ИТН “ със промяната на Илиев. Това е решилоИзпълнителното бюро на партията на взаимно съвещание с парламентарната група. Това ще бъде препоръчано и на съвещанието на Националния съвет на следващия ден – да реши, че в случай че Илиев не бъде отдръпнат от поста вицепремиер и министър на вътрешните работи, държавното управление ан Има Такъв Народ няма да получи поддръжката на Българска социалистическа партия в пленарна зала.

Лидерът на левицата Корнелия Нинова съобщи, че крайното решение следва да се вземе на следващия ден от Пленума на партията.

Тя заяви също, че към този момент има направено политическо съглашение, което е подписано от Има Такъв Народ и чака единствено подписите на социалистите. Но те ще изчакат решението на Националния съвет.

Положихме оптимални старания, с цел да осигурим устойчиво ръководство, с цел да подсигуряваме цели и политики, които да осъществяваме в най-близко бъдеще. Имаме подписан документ от тяхна страна, чакат единствено нашия автограф, сподели Нинова и изброи част от контрактуваното с Българска социалистическа партия, което е маркирано в съглашението сИТН.

От „ ИТН “ са се съгласили преразпределението през бюджета на Брутният вътрешен продукт да е междинното за Европейския съюз – сред 40 и 42%. Съгласили са се за безплатви медикаменти за децата до 18 години, лечебните заведения да не са търговски сдружения, да се преразгледа образователната стратегия и наличието на учебниците, да се промени схемата „ парите следват ученика “. Други приоритете, залегнали в съглашението, са преизчисляване на труда на медицинските експерти и смяна в заплатите, децентрализация на общините,съдебна промяна и структурни промени във Висшия правосъден съвет.

Ако сътрудниците от Има Такъв Народ се съгласят, ще го публикуваме целият документ, тъй като е много обстоен, заключи Нинова.

Тя отхвърли някои изявления, че Българска социалистическа партия ще синхронизира крайното си решение за поддръжка или неподкрепа на кабинета на Има Такъв Народ с „ Демократична България “ и „ Изправи сеБГ. Ние идваме “. Нашата партия следва своите начертани авансово стъпки, не влизаме в сделки с другите политически обединения, те имат своите съображения, сподели КорнелияНинова.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР