БСП настоя да бъдат извикани министрите на вътрешните работи и

...
БСП настоя да бъдат извикани министрите на вътрешните работи и
Коментари Харесай

БСП настоя за изслушване на министрите за предоставянето на БТР-и за Украйна

БСП настоя да бъдат извикани министрите на вътрешните работи и на защитата в Народното събрание при разискване на въпроса за даването на БТР-и за Украйна.

„ Точката касае няколко министерства, само че аз ще обърна внимание на Министерството на вътрешните работи. Защото, едно е това, което е съобщил заместник-министърът, друго е това, което ние желаеме да чуем тук от самия министър във връзка с машините, които ще дискутираме. И която Народно събрание – по-скоро частта на сглобката в Народно събрание, може би, ще изпрати в Украйна “, съобщи националният представител от „ Българска социалистическа партия за България “ Иван Иванов.

По думите му би трябвало да стане ясно какво е положението на БТР-ите, има ли потребност Министерство на вътрешните работи от тях, с цел да не се спекулира на кого му трябвали и на кого – не. Иван Иванов уточни, че министърът би трябвало да бъде изслушан и тъй като от трибуната на Народно събрание са се изрекли значително неистини. „ Изненадах се от словесните еквилибристиките на господин Ивайло Мирчев. Може би, в подмяна на приемането на тези БТР-и от Министерство на вътрешните работи ще имаме нова порция български жители за ликвидиране от специфичния уебсайт, основан със специфична цел да бъдат премахнати хора. Да каже и по тази тематика какви ограничения са подхванали, тъй като може да са обвързани нещата – 100 БТР-а, 100 нови души, вкарани в листата за очистване “, реагира Иван Иванов.

Зам.-председателят на Българска социалистическа партия Атанас Зафиров настоя в залата да пристигна и министърът на защитата, защото на чуването в отрасловата комисия е станало ясно, че има едно доста съществено недоразумение сред двете министерства – на защитата и на вътрешните работи за метода, по който може да се завърши дарението на военната техника.

„ Наричам го подаяние, тъй като излезе още една информация от министъра на защитата. Но не аз, чакам той да каже пред народните представители през днешния ден каква отплата ще получи тази година България по европейския механизъм за мир за сметка на тези великодушни дарения, които прави под формата на въоръжение, техника и всичко останало. И несъмнено – дали двете министерства са намерили формата и метода, по който тези 70-годишни БТР-и да стигнат до крайното си предопределение “, уточни Атанас Зафиров.

Зам.-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Иван Ченчев предложи отмора, с цел да дойдат министрите. „ Защото какво е това – министри, които не участват при разискването на значим законопроект от техния сектор? Дават всякакви писмени мнения и тук да си стои празна „ кошарката “ “, реагира Иван Ченчев.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР