БСП може да стане обект на още политически нападки за

...
БСП може да стане обект на още политически нападки за
Коментари Харесай

Изплуваха любопитни подробности около един от хората на Очите, които може да навлекат още проблеми на БСП

БСП може да стане обект на още политически нападки за връзки с Митьо Очите. Новата офанзива би могла да пристигна по линия на ямболията Калоян Колев, който е измежду обвинените като участник в проведена незаконна група за изнудване и палежи.

Във вторник съдът остави в ареста Колев, само че на делото излязоха някои любопитни обстоятелства. Обвиняемият показа доказателствени материали, с които се опита да убеди съдиите, че мярката му следва да бъде понижена до домакински арест, написа " Флагман ".

Адвокатката му сподели брачно удостоверение, както и актовете за раждане на двете му малолетни деца, за които той трябвало да се грижи. Тя изясни, че Калоян Колев е и шеф на комерсиално сдружение, което е сключило контракт с кмета на Община Тунджа Георги Георгиев. Контрактът е за наем и стопанисване на язовир и е с дата на подписване 15 май 2017 година

Справка в уеб страницата на Централната изборна комисия демонстрира, че на последните локални избори Георги Георгиев е бил претендент за кмет от името на коалиция сред Българска социалистическа партия и „ Земеделски съюз Александър Стамболийски”. Според електронната страница на общината Георгиев е на власт в региона към този момент четвърти мандат и ръководи Тунджа от далечната 2003 година

По отношение на общинския язовир, който стопанисва, Калоян Колев изясни пред съда, че го чакал водоем с повърхност от 100 декара и 20 тона риба, за които трябвало да поставя грижи. Той изиска от съдиите „ да не се въздействат от натиска на журналистите” и прикани да му бъде натрапен домакински арест. Същата мярка пожела и адвокатката му.

Калоян Колев уточни още, че е бил на екскурзия в Испания, когато схванал, че е търсен. Той обаче имал двупосочен билет и нямал пари да се прибере по-рано в България с различен билет. На екскурзията бил със брачната половинка си, само че без децата, защото дребното било единствено на две години.

Колев изясни и че нямал нищо общо с палежа на казиното „ СтарБет Кристал” в Слънчев бряг на 10 ноември 2017 година И двете правосъдни инстанции се съгласиха, че на този стадий доказателства за присъединяване на обвинения в това действие няма макар изказванията на прокуратурата.

За да изтъкне достолепията си, Калоян Колев съобщи и че е бил очевидец по две каузи, на които са издадени доживотни присъди.

Трябваше ли да не кажа какво се е случило, попита той и добави: Общувал съм с авторитетни хора като Румен Миланов и Ботьо Ботев поради гърмежа в Несебър (срещу близки на Митьо Очите през 2001 година – б.а.). Бил съм предпазен очевидец. За момент не съм се отклонявал. Помагал съм на проверяващите.

Колев сподели пред съда и че имал „ две момиченца, красиви като птиченца “, за които трябвало да се грижи.
Семейството му разчитало единствено на неговите приходи, акцентира и адвокатката му.

По думите на Калоян Колев, той се познавал с Димитър Желязков „ задочно “.

Припомняме обаче, че през май, когато свидетелства против групата на Божидар Кузманов-Божо Кравата за стрелбата против Митьо Очите, Колев разяснява пред bTV: „ К’во да видя. Десет жаби нападнаха един крокодил и желаеха да го изядат.”

Тогава стана ясно и че Калоян Колев е едноличен притежател на ямболското сдружение „ К. М. Джи пропърти”, посредством което евентуално е бил подписан и договорът с Община Тунджа.

В сряда на делото за мярката на общинския консултант от Несебър Пейко Янков още веднъж бе упоменато името на Колев.

Тогава представителката на прокуратурата разказа групата на Димитър Желязков-Митьо Очите. Според държавното обвиняване ролята на Калоян била да прави палежи дружно с Иван Найденов, както и да прави силови дейности по отношение на избрани лица за насила.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР