БСП излезе с декларация по повод войната в Украйна, след

...
БСП излезе с декларация по повод войната в Украйна, след
Коментари Харесай

БСП настоя международната общност да не прилага двойни стандарти

БСП излезе с декларация във връзка войната в Украйна, откакто организира през днешния ден съвещание на Националния съвет на партията. В документа се препотвърждават всички позиции, които левицата заемаше до момента във връзка с спора.

„ Българска социалистическа партия в цялата си история е партия на мира и съдействието ”, прокламира соцлидерът Корнелия Нинова, която показа декларацията. Като образци уточни битката на социалистите за мир по време на редица военни спорове – от Балканската война до Косовската рецесия и окупацията на Ирак. Не загатна обаче нищо за въоръжената опозиция на Българска комунистическа партия по време на Втората международна война.

Партията осъжда ескалацията на спора в Украйна и подхванатата атака от съветската войска. „ В същото време, настояваме интернационалната общественост да постави завършек на двойните стандарти в използването на интернационалното право ”, разгласи Нинова. Не разясни обаче в какво съгласно левите се показват тези двойни стандарти.

Социалистите упорстват за преустановяване на военните дейности от страна на Русия и за връщането на двете страни на масата за договаряния. И още веднъж удостоверяват, че няма да поддържат въвеждането на стопански наказания против съветската страна от страна на Европейски Съюз. Правят го с познатите причини – че от 2014 година насам глобите са посочили, че са неефективни като наказателни ограничения, а и предстоящите контрасанкции от страна на Москва ще се отразят отрицателно на българската стопанска система и българските жители. По същия метод обосноваха и съпротивата си против текста за глобите в общата декларация на Народното събрание за войната. Тогава до Българска социалистическа партия застана само " Възраждане ". 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР