“БСП има трайна и последователна позиция за ядрената енергетика. Проектът

...
“БСП има трайна и последователна позиция за ядрената енергетика. Проектът
Коментари Харесай

Проф. Румен Гечев: Развиването на ядрената енергетика ще осигури оцеляването и конкурентоспособността на българската икономика

“БСП има трайна и поредна позиция за нуклеарната енергетика. Проектът   “Белене ” би трябвало да бъде задвижен. Той ще даде една изключителна опция за самостоятелност на българската енергетика, за сигурни доставки на на ниска цена ток за българските компании, както и ще има един добър геополитически резултат. ” Това съобщи лидерът на листата на “БСП за България ” в Плевен проф. Румен Гечев в предаването “Референдум ”. 
В ефира на Българска национална телевизия той изясни, че нуклеарната сила и технологиите към нея не са в санкционния лист на Европейски Съюз, тъй че няма никакъв проблем да се довършат реакторите.  
“В предишния парламент успяхме да реализираме консенсус и осигурихме закрепени цени на електричеството за българските семейства и търпими цени за българския бизнес и той беше избавен от преразпределянето на тези 8 милиарда лева, които бяха генерирани в огромен дял от АЕЦ “Козлодуй ”. Затова би трябвало да развиваме нуклеарната енергетика, тъй като от нея зависи и конкурентоспособността и оцеляването на българската стопанска система в тези сложни време за Европа и света ”, добави социалистът. 
Проф. Гечев бе безапелационен, че в случай че желаеме съвременно селско стопанство, българската страна наложително би трябвало да възвърне поливното земеделие. “Анализът демонстрира, че страни със мощно селско стопанство имат ниска инфлация ”, добави той. 
“Предложение на Българска социалистическа партия беше минималната работна заплата да е 50% от междинната.  4 седмици по-късно Европейската комисия направи същото предложение и предлага на всички страни членки на Европейски Съюз минималните им заплати да са 50% от междинните ”, означи претендентът за депутат от “БСП за България ”. Той бе безапелационен, че нарастването на МРЗ няма да намали конкурентоспособността на българската стопанска система, защото страните с най-висока конкурентоспособност са страните с най-високи минимални и междинни заплати. 
“Ние предлагаме да освободим от налог младите работещи фамилии - за първо дете 600 лева, за второ - 1200 лева, тъй че да останат в фамилиите 1800 лева Защото, наред с икономическите, българите имаме и сериозен демографски проблем. Трябва да има стопански тласъци за работещи родители - да отглеждат повече деца, с цел да разчитаме и на стопански напредък в бъдеще ”, сподели той по отношение на предложенията на Българска социалистическа партия за младежите.  
По думите на проф. Гечев най-важно е къде отиват държавните пари, а освен какъв брой пари се харчат и какъв е бюджетният недостиг. Според него, в случай че парите на страната отиват в вложения посредством публично-частно партньорство и посредством огромни планове, няма неприятно страната да влага, тъй като ще се носят приходи и ще се пълнят бюджетите за просвета, за обучение, за детски градини, за пенсионни фондове.  
“Гласувайте с номер 1 в бюлетината за Българска социалистическа партия, тъй като показахме съответни резултати в тези сложни условия и желаеме да продължим в идващия парламент ”, прикани в умозаключение проф. Румен Гечев.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР