БСП и КНСБ са единодушни, че трябва да има увеличение

...
БСП и КНСБ са единодушни, че трябва да има увеличение
Коментари Харесай

БСП и КНСБ искат увеличение обезщетенията за майчинство и за безработица

Българска социалистическа партия и КНСБ са единомислещи, че би трябвало да има нарастване на оптималното и минималното обезщетение за безработица, както и на майчинството.

Това се разбра след среща сред парламентарната група на социалистите и синдиката, която се организира в Народното събрание.

" Вдигаме оптималния приход, не подвигаме оптималното обезщетение, което не е разумно. Според нас би трябвало да го следва и 60% от оптималния приход да бъде оптималното обезщетение за безработица. Който се е осигурявал върху минималния размер и остане без работа, да може да получи 60-те %, както споделя законът ", сподели ръководителят на КНСБ Пламен Димитров.

От синдиката желаят още минималното обезщетение за безработица, което е замразено на 9 лева, да бъде увеличено на 12 лева " За това трябват към 12 млн. лева в допълнение ", съобщи Димитров.

КНСБ желаят и нарастване на майчинските за втората година, които сега са 380 лева и планува тази сума да се увеличи. Синдикатът упорства за нарастване с 40 лв., а Българска социалистическа партия желаят сумата да се изравни с минималната заплата за следващата година - 510 лв..

Социалистите и КНСБ обаче имат съществено разминаване за общата си оценка за бюджета за следващата година. От Българска социалистическа партия не го харесват, а синдикатът му дава позитивна оценка.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР