БСП и ГЕРБ-СДС на среща в понеделник Срещата на ГЕРБ-СДС

...
БСП и ГЕРБ-СДС на среща в понеделник Срещата на ГЕРБ-СДС
Коментари Харесай

Нинова поиска национален експертен кабинет, Борисов имал грешен подход


Българска социалистическа партия и ГЕРБ-СДС на среща в понеделник

Срещата на ГЕРБ-СДС и Българска социалистическа партия евентуално ще бъде на следващия ден – понеделник, заяви пред бТВ водачът на социалистите Корнелия Нинова. Няма дата и час на диалога, само че ще се видят екипи на двете обединения. 

Тя добави, че Бойко Борисов ѝ се е обадил тази заран, с цел да насочи покана за диалози. Очакваме на следващия ден той да каже каква му е концепцията за сформиране на държавно управление. После ще решаваме въз основата на членовете на партията.

„ Мъжете изчезнаха – Иван Гешев след опита за атентат, президентът в най-ключовия миг отиде в ЮАР да открива черква, Кирил и Асен в Прага на семинар... Много необичайно държание на държавни мъже “, разяснява Нинова. Но виждам, че всички се прибират и е време за решения, съобщи тя. По думите на Нинова месец и половина продължавала имитацията на договаряния. „ Борисов играе „ тука има, тука няма “. Отговорността е на ГЕРБ “, съобщи тя като изясни, че имало два метода за кабинет – неверен и верен. И ГЕРБ и ПП-ДБ показали имена и цели.

„ Слави Трифонов направи същото, това не работи. Ние в стака игра не играем. Правилно беше – събираме се всички, вадим 5 значими неща и рационални периоди като след това търсим хората “, показа визията си социалистката. „ Аз нямам проблем да приказвам сериозно с Борисов. Никой различен не смее. За мен методът му е неверен “.

Нинова изрази терзание, че нямало дума за беднотия и неравноправие, за повдигането на цените на топлофикациите. За да се получи поддръжка от Българска социалистическа партия, тя изиска народен проект с рационален бюджет, съответни периоди и експертен кабинет 

„ Планът на Българска социалистическа партия е приемането на бюджета, законите по ПВУ, правосъдната промяна, Шенген. Ако се съгласят на всички тези неща с експертен кабинет, си представям да го подкрепим. Ако членовете на партията одобрят тази формула “, посочи Нинова.

Лидерът на червените  напомни, че Българска социалистическа партия години наред упорства за задълбочена правосъдна промяна и оставка на Гешев. „ Мисля, че главата на Гешев е част от договорка за държавно управление “, съобщи тя.

Отправи рецензия към Мария Габриел, че не могла да споделя „ моето държавно управление и моят правосъден министър “, тъй като не била определена.

Корнелия Нинова посъветва Висш съдебен съвет да гласоподава по съвест и по силата на закона по отношение на желаното премахване на Иван Гешев. Тя откри за несвоевременно да се интересува от позицията на едно от предложенията на социалистите във Висшия правосъден съвет - Светлана Бошнакова.

Не считам, че е редно да търсим контакти  - това е самостоятелен орган, добави тя. „ Истинската правосъдна промяна е смяна в най-малко 4-5 закона. Най-съществена и доста задълбочена би била посредством смяна в Конституцията “, посочи тя.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР