БСП гласувахме убедено и всички ЗА!“ вота на недоверие, защото

...
БСП гласувахме убедено и всички ЗА!“ вота на недоверие, защото
Коментари Харесай

БСП: Гласувахме срещу правителство, което продажно и ударно убива българската енергетика

„ Българска социалистическа партия гласувахме уверено и всички „ ЗА! “ вота на съмнение, тъй като систематичното заличаване на българската енергетика продължава с ударни темпове “. Това съобщи националният представител от парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България “ и някогашен обществен министър Георги Гьоков от парламентарната естрада след гласуването на вота на съмнение към държавното управление за неуспеха в бранш „ енергетика “ през днешния ден.
„ България е измежду най-енергозависимите страни в Европейския съюз и продажни политици нямат право с лека ръка да я лишават от въглищната енергетика, обричайки ни да загубим енергийната си самостоятелност вечно “, безапелационен бе социалистът.
По думите му неразбирането с което се отнася образувано от ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и Движение за права и свободи болшинство и излъченото от него държавно управление е незаконно и ще докара до провокиран колапс в енергетиката ни.
„ Обществото ни е уверено, че след поредност от обещания и откровени неистини, това държавно управление и това болшинство, са надалеч от предстоящите от обществото решения за българската енергетика, за удължение на живота на въглищните централи, изключително на тези в комплекса „ Марица изток “, и не могат да обезпечат обективен преход, който с изключение на всичко друго, би трябвало да включва и обществена сигурност за миньори и енергетици “, акцентира Гьоков.
„ Гласувах уверено „ ЗА! “, тъй като това държавно управление продължава с несъответстващите дейности, с поредност от безумни и нелогични решения, които водят след себе си задълбочаване на рецесията и хаоса в енергетиката. Това неизбежно ще прерасне в колапс на стопанската система и на обществената ни система. Гласувах уверено „ ЗА! “, тъй като с решенията си в енергетиката това Правителство по никой метод не внушава доверие, непоклатимост и опция за търпима цена на електрическата енергия за бита и за бизнеса “, съобщи социалистът.
Народният представител от Българска социалистическа партия бе безапелационен, че освен това държавно управление и това болшинство справедливостта е на назад във времето. „ За тях е значимо да усвоят едни 3-4 милиарда, посредством доближени компании и лица, загробвайки вложените стотици милиарди в българската въглищна енергетика “, сподели той.
Георги Гьоков уточни още: „ Гласувах уверено „ ЗА! “, тъй като показахте, че за вас е невероятно да постигнете работещи решения и разнопосочните ви лъжливи сигнали към протестиращите миньори и енергетици демонстрира, че на този Министерски съвет не може да се има вяра. Гласувах уверено „ ЗА! “, тъй като видях снощната мощна поддръжка за митинга на миньори и енергетици в десетки български градове “, съобщи социалистът и добави:
„ Днес миньори и енергетици скандират „ Оставка! “, ние от опозицията ви поискахме избор на съмнение. Утре една голяма част от българското общество ще ви я изиска и тогава ще сте принудени да я дадете “, сподели националният представител от Българска социалистическа партия и се обърна с предложение към министър-председателя и министъра на енергетиката:
„ Аз не съм енергиен специалист, само че щом твърдите, че българската енергийна система ще се оправи без въглищните централи, направете един стрес тест – през месец януари изключете за месец от енергийната система тока създаван от въглищните централи или единствено от „ Марица изток “. Ако системата издържи стрес теста, ще ви повярваме, че можем и без въглищната си енергетика. Ама стиска ли ви? “
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР