"БСП формира и представя една различна философия за управление на

...
"БСП формира и представя една различна философия за управление на
Коментари Харесай

Вигенин: БСП представя различна философия за управление, от която България има нужда

"БСП образува и показва една друга философия за ръководство на страната, от която България има потребност “. Това сподели зам.-председателят на Народното събрание Кристиан Вигенин пред Българска национална телевизия. Той разяснява, че Бюджет 2020 демонстрира, че министър Горанов на процедура се е трансформирал в счетоводител и то не добър счетоводител.

Вигенин бе безапелационен, че ръководещите нямат никаква концепция за решаването на сериозните проблеми на страната, тъй като правенето на политика през бюджета би трябвало да бъде обвързано с проблемите на страната и тяхното решение посредством него.

"Ние ще подкрепим увеличението на заплатите на учителите, само че в случай че образованието в действителност е приоритет за ГЕРБ, е нужна друга политика. Остава порочната система - парите следват ученика, заплатите не са обвързани с резултатите. Ние желаеме да се акцентира върху качеството на образованието, което изисква един учебник по предмет за един клас и безвъзмездни учебници от 1-ви до 12-ти клас “, изясни Кристиан Вигенин. Той сподели още, че ограниченията за демографската политика в бюджета са покрай нулата, макар че се приказва за нея към този момент няколко години. „ Този вид политика, както я схващат министър Горанов и ГЕРБ, води до това, че всяка година популацията на България понижава с 40 000 души “, добави Кристиан Вигенин. Той изясни, че по всички статистики се демонстрира, че Северозападът продължава да изостава и в различния бюджет, който левицата ще разисква в неделя е очакван специфичен фонд за Северозапада. „ Няма по-ясно изразена опция в страната от Българска социалистическа партия, въпросът е по какъв начин ще успеем да я развием “, съобщи социалистът.

"Когато приказваме за обществените тематики виждаме, че за едни стандартът дърпа, за други обаче нещата се трансформират прекомерно постепенно и ние сме страната с най-дълбоки обществени разлики сред най-богати и най-бедни и ножицата продължава да се разтваря “, разяснява Вигенин. Той добави, че генерирането на големи остатъци в годините обратно демонстрира неправилни сметки от страна на ръководещите.

Във връзка с отминалите избори Кристиан Вигенин разяснява, че е доста мъчно да се прави народен разбор на локалните избори, без да се влезе в обстановката на всяка община. Той добави, че е реалност, че ГЕРБ е запазила въздействието си в локалната власт, въпреки и с известно оттегляне. „ Факт е също, че Българска социалистическа партия отвоюва ново пространство в локалната власт и сподели дарба да се активизира “, посочи той. Вигенин разяснява, че изискванията, в които се организират локалните избори се утежняват и обща отговорност е да бъдат основани такива условия, че хората да могат да вършат същински, транспарантен, почтен и свободен избор.

"Корнелия Нинова се пробва да показа Българска социалистическа партия като действителна опция на ръководството, което изисква дейна парламентарна активност, ясни други възможности по всяка една политика и лица, които са изразителите на тази политика. Председателят на партията има право на виждане, кои да бъдат лицата, които показват тази политика “, сподели още Кристиан Вигенин.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР