БСП е на финалната права преди изборите за лидер в

...
БСП е на финалната права преди изборите за лидер в
Коментари Харесай

Нинова излиза в отпуск заради изборите в БСП, 52 са с номинации за лидерството

БСП е на финалната права преди изборите за водач в партията. Корнелия Нинова излиза в отпуск поради предизборната акция, партията поема кметът на Гоце Делчев Владимир Москов. До момента петима претенденти, от 52-ма номинирани, са подали публично документи за избор на ръководител на Българска социалистическа партия. Срокът за това изтича на 6 август. Това стана ясно на специфична конференция на партията, съобщи кореспондент на БГНЕС.
„ Отчетно-изборната акция е към своя край. От 300 конференции остават да се проведат единствено 8. Дотук има 52-ма души, номинирани за ръководител на партията. На 6 август изтича срокът, в който номинираните би трябвало да подадат документи дали се кандидатират или не. Днес аз депозирам своите документи и се кандидатирам за директен избор на ръководител. От 12 август, по нашите правила, излизам в предизборна акция. За времето на акцията отпущам пълномощията си на заместник-председателят на партията Владимир Москов “, изясни Нинова, която напомни, че Москов е седем мандата кмет на Гоце Делчев и член на Комитета на районите. Тя акцентира, че своят заместител по време на отпуск избира ръководителят, а не Националният съвет.
Нинова ще подава своите документи пред алената ЦИК още през днешния ден, а с изключение на нея в първия директен избор на ръководител на левицата до момента поръчка за присъединяване са създали още: Галина Василева и Ирина Михайлова от социалистите от Перник, депутатите Красимир Янков и Валери Жаблянов, и Георги Тодоров от Бургас. Има още два дни, в които броя може да нарасне, сподели Нинова.
Лидерът на левицата разяснява и възможното присъединяване в директния избор на ръководител на съпартиеца ѝ Кирил Добрев, за който съобщи, че „ него схваща като опция “.
Тя насочи апели към другарите си, които са подлагали на критика нейната работа обратно във времето, да „ затворят страницата на общественото опълчване “.
„ Призовавам така наречен вътрешна съпротива, която има друго мнение, което почитам, за пътя на Българска социалистическа партия, за метода на правене на политика, за стила на работа, да решим този спор по единствения либерален метод – директния избор “, добави още тя.
Кой ще бъде водач на Българска социалистическа партия ще решат социалистите на 12 септември.
Корнелия Нинова обърна внимание и на условната присъда на някогашния министър от редиците на Българска социалистическа партия Румен Овчаров. „ На първо четене прави усещане двойният критерий в правораздаването. На господин Овчаров му е прочетена присъда за нещо, което се е случило преди повече от 10-11 години и по съответно за това, че като министър не е упражнил надзор върху едно от комерсиалните сдружения, което не е събрало наеми, които по-късно се оказва, че са събрани. И то без това да е обвързване на министъра. В същото време през днешния ден никой не повдига въпроса за търсене на финансова отговорност на финансовия министър, че не е упражнил надзор над комисията по хазарта, поради което страната е претърпяла вреди от 700 млн. лв. “, счита тя.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР