БСП е категорично против въвеждането на безалтернативно, свободно частно финансиране

...
БСП е категорично против въвеждането на безалтернативно, свободно частно финансиране
Коментари Харесай

БСП против свободното частно финансиране на партиите, ГЕРБ ги обвини в лъжа

" Българска социалистическа партия е изрично срещу въвеждането на безалтернативно, свободно частно финансиране на партиите . Това съобщи пред Българска национална телевизия националният представител от ПГ на " Българска социалистическа партия за България " Пенчо Милков.
" На срещата, която инициирахме в Народното събрание и на която не участваха представителите на другите политически сили, специалистите споделиха, че подпомагането на партиите от страната наложително подсигурява сигурност на политическия живот. "
Той добави, че държавната дотация за политическите партии е нужна за организационния им живот , за постигане на политиките до жителите в акциите и да се освободят от зависимости от родни предприемачи, интернационалните корпорации и непознати сили , които прокарват нездравословни за страната ни ползи.
" Българска социалистическа партия споделя - да се вслушаме в специалистите. Те споделят, че е нужна регресивна канара на субсидиране . В Германия до 4 милиона гласа партиите получават едни суми, а тези които имат над 4 милиона гласа получават по-малка сума. Има положителни модели в Европа, които са обективни и дават опция на дребните партии за равно присъединяване ", разясни Милков.
" Ние сме за понижаване на партийните дотации . Има очакване от обществото и напрежение по тематиката. Но няма по какъв начин сходен законопроект да се внесе в 9 часа сутринта в Народно събрание и в 11 да е в бюджетната комисия, без публично разискване и оценка за въздействието " , безапелационен беше той.
По думите му, в Европа има ограничаване в последна сума, която може да бъде достигната от юридически лица . " Българска социалистическа партия приготви законопроект за субсидиране на сума- на половина на досегашната, а точно 6 лв. на глас ", сподели Милков.
Той добави, че един опростенчески модел с финансиране, което да е еднообразно за всички, би ощетил дребните партии и ще сътвори възприятието за неправда. " Аз съм уверен, че това е акция и ще бъде гласувана дотация от 1 лев до Нова година.
Това се прави с ясната цел- да се ограничи левицата, както и дясната извънпарламентарна съпротива за идния избор ", безапелационен беше Пенчо Милков.
" Управлението на страната е игра на карти. ГЕРБ споделят един лев дотация за глас, Движение за права и свободи - 0 лв. и стартират да се надцакват. Управлението на страната не би трябвало да се носи по вълните. Трябва да се прави това, което е правилно, а не което се харесва ", добави Милков.
В отговор депутатът от ГЕРБ Маноил Манев съобщи: " Няма подобен законопроект импортиран от Българска социалистическа партия . " " Гласувахме “за ” 1 лев дотация, само че с изискването, че ще има иден спор. Ние сме “за ” договарянията.
Има предложение на Министерски съвет, което е импортирано в Народно заседание, което ще се дебатира в зала. Ако някоя партия не желае да поддържа предлагането, това ще стане ясно в дебата ", добави депутатът от ГЕРБ.
" Българските жители няколко пъти уверено декларират, че желаят смяна на партийните дотации. ГЕРБ не отсрочва нищо и не изтегля нищо . Партиите се упражняват върху ГЕРБ. И какво оказа помощ на Българска социалистическа партия това, че употребява дотациите на евроизборите ", приключи Манев.
До края на другия месец ще бъде гласуван тавана на дотациите. Всяка година има избори, а парите на партиите отиват там. Не всички имат достъп до крупни предприемачи ", разяснява Александър Сабанов от " Обединени патриоти ".
" Воля " влезе в Народното събрание без партийна дотация и ние считаме, че в случай че правиш толкоз положителни каузи като политик, то хората ще те преизбират и няма да имаш потребност от дотации . Дебатът за партийните дотации е следващият спектакъл ", съобщи Кристина Таскова от Политическа партия „ Воля “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР