БСП е готова за избори и имаме програма. Ако има

...
БСП е готова за избори и имаме програма. Ако има
Коментари Харесай

Румен Гечев: В БСП не изключваме ново правителство с настоящия мандат

Българска социалистическа партия е подготвена за избори и имаме стратегия . Ако има избори, когато и да са те, аз съм сигурен, че ще получим огромна поддръжка. Това съобщи в предаването на " Фокус " по NOVA Румен Гечев, народен представител от Българска социалистическа партия .

По думите му обаче задачата не е избори, а отговорно държание и приемане на актуализацията на Бюджет 2022. Гечев въпреки всичко призна, че на съвещанието на Националния съвет на Българска социалистическа партия през днешния ден е бил разискван и вид за ново държавно управление в границите на това Народно заседание .

" Не мога да кажа дали решението е държавно управление без Кирил Петков министър председател и Асен Василев финансов министър. Но не изключваме друго държавно управление с сегашния мандат ", изясни той.

По-рано Националният съвет на левицата реши, че Българска социалистическа партия остава в ръководещата коалиция и поддържа актуализацията на бюджета . Той даде мандат на водача Нинова и на депутатите на партията да проведат диалози с партиите " Политическа партия ", " Има Такъв Народ " и " Демократична България " за разработване на стратегия за ръководство на страната в границите на сегашната коалиция със период до края на годината за превъзмогване на рецесиите посредством приемане на актуализация на Бюджет 2022 година, пакета закони, нужни за пускане на Националния проект за възобновяване и резистентност и правене и приемане на Държавния бюджет за 2023 година

Очаквайте още детайлности.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР