БСП действа в интерес на Русия, реално е проводник на

...
БСП действа в интерес на Русия, реално е проводник на
Коментари Харесай

Тагарев: БСП действа в интерес на Русия

БСП работи в полза на Русия, действително е проводник на ползите на Русия. Това сподели в изявление за предаването " Лице в лице “ някогашният боен министър Тодор Тагарев по отношение на позицията на Българска социалистическа партия за даването на военна помощ на Украйна и отхвърли да пратят собствен представител с делегацията, водена от премиера Кирил Петков, в Киев.

Тагарев изрази вяра, че решението за даване на военна помощ на Украйна ще бъде взето с огромно болшинство българския парламент.

" Да му мислят депутатите от Българска социалистическа партия и управление на тази партия по какъв начин ще се подредят дружно с " Възраждане “ единствени против оказването на военна помощ “, разяснява Тагарев.

По думите му е доста значимо решението на Народното събрание да е съответно и да включва доста варианти. Според него България може да даде на Украйна едрокалибрени за гаубици, каквито България има на склад.

" Към момента можем да помогнем и с леко стрелково въоръжение и с други типове муниции, в това число за леко стрелково въоръжение. Може да помогнем и с ремонта и снабдяване на аварийни елементи дотолкоз, доколкото ние имаме за авиационна техника и по принцип може да помогнем със зенитно ракетни комплекси, които са доста нужни за Украйна “, добави Тагарев.

Той счита, че можем да предоставим и старите си зенитно ракетни комплекси, които са изчерпали своя живот, в случай че са нужни на Украйна.  

" Разбира се България би трябвало да продължи да поставя старания да подсигурява своята защита, само че дружно с нашите съдружници. Важно е да се държим като съдружници, а не и с тези, и с тези “, сподели още Тагарев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР