БСП да се готви за предсрочни избори след европредседателството, предупреди

...
БСП да се готви за предсрочни избори след европредседателството, предупреди
Коментари Харесай

Калоян Паргов: БСП да се готви за предсрочни избори, защото победата й не е сигурна

БСП да се готви за предварителни избори след европредседателството, предизвести водачът на столичните социалисти Калоян Паргов в отчета си пред делегатите на градската конференция на Българска социалистическа партия. Паргов не скри, че на този стадий партията не е подготвена да ги завоюва.
"За първи път имаме държавно ръководство, което мисли през призмата на календарно полугодие, а след председателството на Европейски Съюз въпросът за предварителни избори ще стане още веднъж настоящ. Дали сме подготвени?, попита Паргов. И си отговори: "Победата на идващите избори на този стадий наподобява несигурна ".
В наличието на соцлидера Корнелия Нинова шефът на БСП-София насочи рецензии към държанието на Българска социалистическа партия като съпротива на ГЕРБ сега. Според него не е задоволително социалистите единствено да демонстрират недъзите на ръководещите, а да излизат с различни оферти и политики. "Подготвени ли сме да управляваме с професионализъм? Алтернативата е освен да отстраним ГЕРБ от власт, а какво ще създадем друго и по-добро от настоящето ръководство. Защо опитът ни да действаме реактивно не е задоволителен - сътворяваме чувство, че се плъзгаме по повърхността ", сериозен беше столичният червен водач. Българска социалистическа партия да внимава, тъй като може да се изкуши да остане на повърхността на злободневните събития, разчитайки единствено, че негодуванието от ГЕРБ ще я докара на власт, предизвести още Калоян Паргов.
"Да показваш греховете на другия не е задоволително. Общественото отношение към ръководещите се утежнява, само че то не прераства в поддръжка за нас. Таванът се резервира ", върна социалистите в действителността водачът на БСП-София.
Той заключи, че социалистите би трябвало да са подготвени да влязат в непрекъснат избирателен развой, тъй като след възможните предварителни избори ще дойдат европейските и локалните. "Това ни слага в положение на непрекъсната предизборна акция ", сподели Паргов и натърти, че няма да има резултат единствено от един месец партийна работа.
Червените ще търсят своя Румен Радев за кандидат-кмет на София, сподели още водачът на столичната Българска социалистическа партия.
"Трябва ни точно такава персона за кмет на София, каквато беше Румен Радев за президент, персона, която да ни извади от политическата изолираност в София към този момент 28 години ", уточни Паргов.
Паргов се спря и на вътрешнопартийното напрежение, като подсети, че то шества в Българска социалистическа партия от години - едната теза била, че е естествено положение на партията, другата - че вътрешни съперници няма. В същото време Паргов установи, че противоборствата въобще не са на идейна основа и загатна за чистките на соцлидера преди изборите и през измененията в устава.
"Но в случай че смяната се състои в разгонване на този или оня, поради едни или други неща, надали ще бъде позитивното обръщение. Скандалите ни не са на идейна основа ", отсече Паргов.
Точно преди да влезе на конферленцията пък предшественикът на Паргов - Румен Овчаров, продължи острия звук към Нинова още от пленума предходната седмица. Овчаров разяснява пред медиите, че тя се вслушва единствено в препоръките на няколко индивида, само че не чува хората в партията.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР