БСП била съблазнявана с моркова и бита с тоягата, но

...
БСП била съблазнявана с моркова и бита с тоягата, но
Коментари Харесай

Нинова: Съблазняваха ни с морков, биха ни с тояга, но останахме опозиция

Българска социалистическа партия била съблазнявана с моркова и бита с тоягата, само че не влезнала в скрити сделки за ръководството на страната и останала " ударна съпротива ". Това сподели водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в политическия си отчет пред съпартийците си на партийния конгрес на социалистите.

Нинова приказва към час и няколко пъти даде поръчка, че Българска социалистическа партия желае да поеме ръководството на страната, само че няма да влиза в сговор с ГЕРБ. " Всяка партия, вгледана в пъпа си, пропуща България ", сподели тя, а по-късно акцентира, че всяка партията, която се е " прегърнала с ГЕРБ ", след това не влиза в Народното събрание.

Тя акцентира, че " нито един народен представител " от Българска социалистическа партия няма да поддържа плана на ръководещите за нова конституция, изиска оставките на премиера и на основния прокурор. Заяви още, че партията не е разграничена.

50-тият конгрес на Българска социалистическа партия е първият, на който няма да бъде избиран водач на партията. Преди две седмици Нинова завоюва директния избор за ръководител с над 80% поддръжка. Нейни съперници бяха депутатите Кирил Добрев, който получи 14,9%, Красимир Янков (2,1%) и Валери Жаблянов (1,4%). Форумът, който ще се организира в събота и в неделя, обаче е извънредно значим за социалистите, тъй като те би трябвало да изберат нов нов Национален съвет.

Очаква се гласуването за нов Национален съвет да стартира към 20:00 часа в събота. Това е и основната точка и за Нинова, и за вътрешната съпротива, тъй като може да постави завършек на вътрешнопартийната битка или да я продължи. Реализацията на политиките и решенията зависи точно от към 180-членния Национален съвет (НС) на Българска социалистическа партия, който има опция да неодобрява политиките на ръководителя и Нинова доста добре знае това, тъй като през годините това ѝ се случи няколко пъти. По тази причина и за нея, и за съперниците ѝ е значимо да имат допустимо най-вече представители в него.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР