Брюкселска частна фондация призова френския Държавен съвет да анулира постановлението

...
Брюкселска частна фондация призова френския Държавен съвет да анулира постановлението
Коментари Харесай

Скандал с банкера на Кремъл! Ще го изгонят ли от Франция?

Брюкселска частна фондация прикани френския Държавен съвет да анулира постановлението си за даване на френско поданство на някогашния съветски олигарх Сергей Пугачов, съобщи Франс прес. Аргументите за този апел са, че той може би е получил тази народност по противозаконен метод през 2009 година.

" Международната фондация за по-добро ръководство " е подала искане в тази тенденция още през ноември предходната година. Франс прес е получил копие от него. В текста се твърди, че сега на натурализацията си Пугачов, който таман бил  купил френската компания за първокласни хранителни артикули " Едиар ", не живеел във Франция нито непрекъснато, нито пък през последните пет години. Той не говорел френски, нито бил асимилиран във френската общественост в страната. А това са все критерии за даване на поданство в множеството случаи, в случай че няма изключителни условия.

В изявление за изданието " Мариан " от февруари 2019 година предприемачът, който живее покрай Ница, изтъкваше връзките си с Франция. " Чувствам се вкъщи си тук. Устроих се тук със фамилията ми през 1994 година, след няколко години престояване в Съединени американски щати. Родителите ми са заровени тук, сестра ми живее тук, огромните ми синове израснаха тук, а петимата ми внуци са родени тук ", споделя той.

Според фондацията, която в този момент оспорва френското поданство на Пугачов, то му е разрешило да напусне нелегално Обединеното кралство, където  той е бил обект на правосъдно дело поради излъган банкрут на банката си " Межпромбанк ".

Пугачов е някогашен съветски сенатор от Сибир. Едно време беше прочут като " банкера на Кремъл " по време на президентството на Борис Елцин. После изпадна в недружелюбност и съветските управляващи го оповестиха за търсене за финансови измами. Той напусна страната през 2011 година Руските управляващи желаеха и получиха от английските управляващи през 2014 година да бъдат замразени активите на Пугачов и да му бъде неразрешено да напуща английска територия.

През 2016 година лондонският Висш съд осъди на две години затвор Пугачов поради укриване на част от активите си и поради овакантяване на страната макар възбраната, както това е станало през 2015 година с помощта на френския му паспорт, получен през 2009 година

Пугачов е бил притежател на френската компания " Едиар " от 2007 година до 2014 година, а синът му Александър беше притежател на в. " Франс соар " от 2009 година до 2012 година Пугачов твърди, че е бил лишен от цялата си бизнес империя в Русия и е бил заставен да я продаде на оскъдна цена на съветски държавни компании. По изказванията му във Франция  е почнало следствие още през 2014 г.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР