Брюксел ще отпусне още 1,5 млрд. евро за Украйна през

...
Брюксел ще отпусне още 1,5 млрд. евро за Украйна през
Коментари Харесай

Фон дер Лайен: Отпускаме още 1,5 млрд. евро за Украйна

Брюксел ще отпусне още 1,5 милиарда евро за Украйна през идващите дни в границите на съществуващите договорености, съобщи председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен на конференция в края на срещата на върха на Европейски Съюз, съобщи Ройтерс.

Фон дер Лайен добави, че Европейски Съюз ще работи по решение за финансирането на Украйна преди новата среща на върха на Европейския съюз при започване на 2024 година

Тя сподели това след форума, на който водачите на Европейски Съюз започнаха договаряния за присъединение на Украйна, само че не съумяха да реализират съглашение по договорката за финансиране на Киев, съобщи Българска телеграфна агенция.

" В началото на идната година ще има нова среща. И ние, като Комисия,  ще използваме времето до тогава, с цел да се уверим, че каквото и да се случи на идващия Европейски съвет, ще имаме настоящо решение ", съобщи Фон дер Лайен.

Тя добави, че е належащо да се работи по " различни решения ", ако не може да се реализира единогласие във връзка с финансирането на Украйна.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР