Брюксел се опасява, че Камарата на общините на британския парламент

...
Брюксел се опасява, че Камарата на общините на британския парламент
Коментари Харесай

ЕС в готовност за оставката на Тереза Мей

Брюксел се притеснява, че Камарата на общините на английския парламент няма да утвърди плана за съглашение с Европейския съюз по отношение на изискванията за Брекзит, написа английският в. „ Обзървър “, представен от " Марица ".

``
реклама

Според обявата, по време на срещата основният договарящ на Европейския съюз Мишел Барние е декларирал, че се съмнява в способността на английския министър председател Тереза Май да притегли нужната поддръжка на депутатите от Камарата на общините и да получи утвърждение на договорката преди началото на срещата на Европейски Съюз на 21 март. Очаква се на срещата на върха водачите на страните - членки на общността да одобрят към момента неподаденото искане от Обединеното кралство за отсрочване на Брекзит.

Въпросът е от какъв брой време ще има потребност Лондон и какъв брой ще желае да му даде Брюксел. Ако договорката бъде утвърдена, съгласно Мей ще е належащо „ малко техническо закъснение “, само че в случай че министър председателят още веднъж се провали, тогава страната може да се нуждае от доста повече време.

В Европейски Съюз се приготвят за възможна оставка на Тереза Мей, в случай че Парламентът отхвърли договорката й за трети път, само че в Брюксел не изключват, че след последващо проваляне английският министър-председател може да подложи плана за съглашение за Брекзит на четвърто гласоподаване. Представителите на Европейски Съюз, които разговаряха с участниците в срещата на посланиците, предизвестиха, че наследникът на Мей може да опита още веднъж да стартира договаряния изначало, само че Европейски Съюз няма да одобри такава опция.

В същото време Мей предизвести в публикация, че в случай че Брекзит бъде отсрочен толкоз дълго, че се наложи Обединеното кралство да взе участие в европейските избори през май, това ще бъде " ослепителен знак на груповия политически неуспех на (британския) парламент ".

Мей добавя, че в случай че английските депутати не поддържат съглашението й за Брекзит преди срещата на Европейския съвет в четвъртък, Англия " няма да напусне Европейски Съюз още месеци, в случай че въобще в миналото го напусне ".

Очаква се през новата седмица английският министър председател да се опита за трети път да завоюва утвърждението на Народното събрание за своето съглашение.

В четвъртък депутатите гласоподаваха да изискат Брекзит да бъде отсрочен. Така евентуално ще бъде избегнато безредно излизане на в началото плануваната дата на Брекзит 29 март, само че в последна сметка правото да утвърждава или отхвърля вероятно продължение на периода има Европейски Съюз, отбелязва АП.

Британското държавно управление не разполага към момента с поддръжката на задоволително депутати, с цел да завоюва парламентарното гласоподаване на съглашението си за Брекзит, само че " забележителен брой " депутати са размислили и евентуално въпреки всичко ще поддържат документа, съобщи финансовият министър на Обединеното кралство Филип Хамънд, представен от Ройтерс.

Британското държавно управление може да се е отказало да внесе за трети път за гласоподаване в Народното събрание през идващите седмици съглашението за Брекзит, контрактувано с Европейски Съюз, съобщи пред " Скай нюз " министърът на търговията на Обединеното кралство Лиъм Фокс. Дали ще има ново гласоподаване зависи от това дали ще има болшинство в Камарата на общините, сподели Фокс. " Няма да има никакъв смисъл от гласоподаване, в случай че няма никакъв късмет да спечелим ", добави той.

Засега няма планувана дата за трето гласоподаване в Народното събрание, въпреки че английските медии тиражираха информация, че това може да стане във вторник, предава " Монитор ".

По-рано беше обявено, че Европейският съюз е подготвен да отсрочи Брекзит за три месеца (до края на юни), тъй че Англия да е напуснала Европейски Съюз все още на първото съвещание на новия Европейски парламент, изборите за който ще се проведат в края на май. Ключовият въпрос за Европейски Съюз е дали Обединеното кралство ще взе участие в тях. В Брюксел се опасяват, че работата на Европейския парламент може да бъде парализирана, в случай че не бъдат определени депутати от Обединеното кралство, а Лондон се нуждае от дълго закъснение - до края на 2020 година.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР