Брюксел се готви да предприеме правни действия срещу Германия заради

...
Брюксел се готви да предприеме правни действия срещу Германия заради
Коментари Харесай

ЕК готви съдебна битка срещу Германия и решение на нейния съд за ЕЦБ

Брюксел се готви да предприеме правни дейности против Германия поради спорно решение на Конституционния съд на страната , обсъждано като оборване на върховенството на правото на Европейски Съюз , съгласно чиновник на Европейски Съюз, оповестява " Политико ".

Този ход, в случай че бъде подписан от Европейската комисия в сряда, ще означи огромна ескалация в спор със съда в Карлсруе , учреден върху .

Конституционният съд на Германия реши през май 2020 година, че програмата на ЕЦБ ще бъде противозаконна според немското законодателство, в случай че централната банка не успее да потвърди, че покупките са оправдани.

Това решение оспорва предходно решение на Съда на Европейския съюз . Всъщност немският съд оспори правосъдното решение на Европейски Съюз, невиждана правна стъпка, която породи опасения, че може да насърчи други страни също да избегнат правото на Европейски Съюз .

Бундесбанк се намеси, с цел да даде обосновката на немското държавно управление и парламент за програмата за изкупуване на облигации, като завърши правния спор, последната стъпка демонстрира, че Брюксел не счита случая за завършен .
 Вземането на общ дълг от Европейски Съюз не би трябвало да се трансформира в рутина, прикани шефът на Бундесбанк
Вземането на общ дълг от Европейски Съюз не би трябвало да се трансформира в рутина, прикани шефът на Бундесбанк

Трябва да остане като изключение

Комисията възнамерява публично да стартира процедура за нарушаване , мярка, която може да предприеме против страна членка на Европейски Съюз, в случай че смята, че тази страна е нарушила законодателството на Европейски Съюз. Тогава Германия ще има няколко месеца, с цел да отговори документално.

Ако не успее да отговори на терзанията на Брюксел, изпълнителният орган на Европейски Съюз, управителен от Урсула фон дер Лайен, някогашен немски министър на защитата, може да води страната пред Съда на Европейския съюз .

Германските депутати от Европейски Съюз бързо реагирах а на новината. Маркус Фербер, евродепутат от Европейската национална партия, написа в туитър, че започването на развой за нарушаване против Карлсруе ще бъде " мъчно за схващане ".

Фербер сложи под подозрение логиката на гонене на немското държавно управление , защото то е ответник по първичното правосъдно дело.

Но евродепутатът от Зелената партия Свен Гиголд съобщи, че този ход е нужен за правна изясненост .

Описвайки го като стъпка към " отбрана на европейската правна общнос т ", той съобщи в изказване: " Производството за нарушаване не е наказване за Германия, а служи за споразумяване на разногласието сред съдилищата ".
 Нашето обръщение към ЕЦБ е съвсем хомеопатично, отговори немски съд на рецензията на Европейски Съюз
Нашето обръщение към ЕЦБ е съвсем хомеопатично, отговори немски съд на рецензията на Европейски Съюз

Конституционният съд на Германия отговори на европейските интуиции
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР