Брюксел. Съветът по външни работи на Европейския съюз приключи обсъжданията,

...
Брюксел. Съветът по външни работи на Европейския съюз приключи обсъжданията,
Коментари Харесай

Greek City Times: ЕС реши да не налага санкции на Турция заради нежеланието на Германия и Италия

Брюксел. Съветът по външни работи на Европейския съюз завърши разискванията, без да предприеме никакви дейности против Турция за нарушение на резолюциите на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации по отношение на отворения за гости кипърски курорт Вароша, предава Greek City Times .

Турция за следващ избегна глобите, този път, тъй като Германия предложи опрощение, че не е съумяла да изследва документа по въпроса.

Според Philenews по време на полемиката немският външен министър е декларирал, че „ документът за вариантите “ е бил оповестен едвам предходната седмица, когато новото немско държавно управление встъпи в служба.

Аналена Бербок съобщи, че е належащо повече време за изследване на документа, както и последствията от решенията, които ще бъдат взети.

Италия се съгласи с метода на Германия, до момента в който Нидерландия изрази общи запаси по отношение на опцията за взимане на всевъзможни решения.

Върховният представител на Европейски Съюз Жозеп Борел, представяйки въпроса за противозаконните дейности на Турция във Вароша, акцентира нуждата от решения, защото въпросът е на дневен ред отдавна.

Външният министър на Република КипърНикос Христодулидис също се съгласи с позицията на Борел, като уточни, че всеки неуспех при вземането на решения би заплашил доверието в самия Европейски Съюз.

Общият метод на висшия представител и Никозия по отношение на нуждата от взимане на съответни решения е подсилен от Ирландия, Гърция, Франция, Белгия, Естония, Австрия, Малта и Люксембург.

По-специално, Ирландия, Австрия, Франция, Гърция и Люксембург показаха мнението, че този метод е изцяло рационален и оневинен, защото в противоположен случай ще бъдат изпратени, наред с други неща, неверни послания до Турция.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР