Брюксел предложи 11-и кръг от санкции във връзка с войната

...
Брюксел предложи 11-и кръг от санкции във връзка с войната
Коментари Харесай

Европейската комисия предлага 11-и пакет санкции срещу Русия

Брюксел предложи 11-и кръг от наказания по отношение на войната на Русия в Украйна, с които се цели да се ограничи избягването на наказания, съобщи представител.
" Този пакет ще бъде ориентиран към използването на глобите, тяхната успеваемост и по какъв начин да избегнем заобикалянето им ", съобщи представителят на Европейската комисия Ерик Мамер.

Като част от пакета изпълнителният орган на Европейски Съюз предложи да се спре износът на чувствителни технологии за осем китайски компании поради съмнения, че ги продават на Русия, съгласно документ, забелязан от Агенция Франс Прес.

Посланиците на Европейски Съюз ще се срещнат в сряда, с цел да стартират разискване на последните оферти.

Но някои европейски дипломати признават, че блокът към този момент е покрай постигане на границата на необятните ограничения, за които всички страни от Европейски Съюз са подготвени да се спогодят.

Сега Брюксел насочва вниманието си към превъзмогване на пропуските във към този момент въведените наказания.

Европейски Съюз желае да ограничи реекспорта на чувствителни технологии, които могат да бъдат употребявани на бойното поле, като да вземем за пример микрочипове, през трети страни за Русия.

Европейските чиновници се оплакват, че в страни като Турция, ОАЕ и някогашните руски републики в Кавказ и Централна Азия се следи голямо нарастване на вноса на глобени артикули.

Дружества от Армения, Иран, Узбекистан и Обединените арабски емирства също са в листата на тези, за които комисията предлага да се ограничи износът.
Като част от новите оферти Европейски Съюз също по този начин се стреми да рационализира тромавата си процедура за гонене на страни, забъркани в заобикаляне на глобите.

Настоява се за основаването на механизъм, който да разреши Европейски Съюз да лимитира износа на избрани артикули за трети страни, за които има подозрения, че служат като канал за Русия.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР