Брюксел. Преди Световния ден за борба с рака и една

...
Брюксел. Преди Световния ден за борба с рака и една
Коментари Харесай

Европейският план за борба с рака: нови стъпки за подобряване на достъпа до профилактика, ранно откриване, лечение и грижи

Брюксел. Преди Световния ден за битка с рака и една година след слагане началото на европейския проект за битка с рака Европейската комисия стартира редица нови начинания, оповестени по време на мероприятието „ Осигуряване на еднакъв достъп за всички: ракът при дамите — европейски проект за битка с рака “, оповестиха от Европейска комисия. Това мероприятие бе отдадено на равенството сред половете и съответни ограничения за справяне с рака при дамите. Това бе първата от годишната поредност мероприятия, отдадени на методите за увеличение на равния достъп на всички до профилактика и грижи при раковите болести.

Днес в границите на проекта на Европейски Съюз за битка с рака Комисията стартира четири нови ограничения за подкрепяне на страните членки за превъзмогване на неравния достъп и възстановяване на скрийнинга и имунизацията против папиломния вирус, както и за поддръжка на претърпелите рак лица:

•Регистърът на неравенствата при раковите болести разпознава трендовете и разликите сред страните членки и районите.
•Препоръката на Съвета по отношение на скрийнинга от 2003 година ще бъде обновена благодарение на покана за даване на данни за онкологичния скрийнинг.
•Съвместна акция за имунизация против папиломния вирус ще помогне на страните членки да покачат публичната информираност и знания за папиломния вирус и да насърчат имунизирането.
•Мрежата на Европейски Съюз на претърпелите рак младежи ще ускори дълготрайните следващи ограничения в проектите за грижи за заболелите от рак на национално и районно ниво.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР