Брюксел. Комисията по развитие в Европейския парламент изпрати с аплодисменти

...
Брюксел. Комисията по развитие в Европейския парламент изпрати с аплодисменти
Коментари Харесай

Комисията по развитие в Европарламента пред министър Екатерина Захариева: Вашата държава има голямо сърце, спасихте българските евреи

Брюксел. Комисията по развиване в Европейския парламент изпрати с овации след нейното чуване вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева, като по този метод благодари на българския народ за спасяването на българските евреи по време на Втората международна война. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на външните работи .
Представянето на целите на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз пред Комисията по развиване е в навечерието на Международния ден за възпоминание на жертвите от Холокоста и стана мотив за изявления по тази тематика.
„ Вашата страна има огромно сърце ”, разяснява евродепутатът от Прогресивен алианс на социалистите и демократите Норберт Нойзер. „ Преди 75 години, през март 1943 година, България обезпечи отбрана на своите евреи. Надявам се да продължите да се водите от традициите си ”, добави той. Към поздравленията се включи и Линда Макаван, ръководител на комисията, която съобщи, че желае да изрази своята признателност към целия български народ.
“България е единствената страна, която не е предала и един представител на своята еврейска общественост, а еврейското население е нараснало даже популацията си през това време ”, съобщи министър Захариева.
По отношение на филантропичната политика, Захариева насочи вниманието на европейските депутати към “забравените ” рецесии и по-ефикасното потребление на финансови средства. Тя приказва още за връзките на Европейски Съюз със страните от Африка, Карибите и Тихоокеанския басейн, за съдействието за развиване и филантропичната помощ, образованието в изискванията на рецесия, провокациите на мигрантската рецесия.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР