Брюксел. Европейската комисия обяви в сряда, че е готова да

...
Брюксел. Европейската комисия обяви в сряда, че е готова да
Коментари Харесай

Euractiv: ЕК излезе с нова прикрита заплаха да спре износа на ваксини към Великобритания

Брюксел. Европейската комисия разгласи в сряда, че е подготвена да затегне износа на ваксини към страните производителки на ваксини или тези с по-висок % на имунизация, в случай че не изпълнят апела му за „ неприкритост и взаимност “, в ход, обсъждан като скрита опасност към Обединеното кралство, една от основните страни производителки на ваксини, написа Euractiv .

„ Европейски Съюз изнася ваксини в поддръжка на световното съдействие. Но отворените пътища се движат и в двете направления “, предизвести ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен по време на конференция, наблягайки, че до момента Европейски Съюз е изнесъл 41 милиона дози в 33 разнообразни страни.

„ Трябва да можем да разбираем на хората в Европа по какъв начин става това, по какъв начин става по този начин, че изнасяме за целия свят, само че имаме компликации в границите на Съюза. Ние изнасяме в 30 страни, само че нищо не се връща от страни, които създават и това би трябвало да се прегледа “, сподели тя.

„ Искаме да забележим взаимност и пропорция в износа и сме подготвени да използваме какъвто и да е инструмент за реализиране на това “, сподели тя, наблягайки нуждата да се подсигурява, че Европейски Съюз „ получава справедливия си дял “.

„ Очевидно не става въпрос единствено за ползите на европейците, само че аз съм ръководител на Европейската комисия и би трябвало да пазя жителите на Европа “, сподели тя.

Подчертавайки, че „ всички варианти са на масата “, фон дер Лайен сподели пред публицисти, че акцентът е върху излизането от рецесията допустимо най-скоро.

Това включва размисъл върху „ по какъв начин да поправяме износа си въз основа на взаимност и, в тази ситуация на страни с по-висок % на имунизация от нас, пропорция “, сподели тя.

Изтъквайки влошаващата се обстановка в Европейски Съюз, който е на гребена на трета вълна от вируса, тя акцентира, че „ в случай че обстановката не се промени, ще би трябвало да обмислим по какъв начин да създадем износа за страните производителки на ваксини подвластен от тяхното равнище на отвореност. ”

Нейните мнения се преглеждат като прикрита опасност към Обединеното кралство, защото връзките сред блока и някогашния му член се утежниха през последните няколко месеца на фона на обвиняванията във ваксинен шовинизъм.

Ситуацията ескалира неотдавна след публикуването на бюлетин от ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел, в който той упрекна Обединеното кралство, че постанова „ цялостна възбрана за експорт на ваксини или ваксинални съставни елементи, създадени на тяхна територия “.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР