Брюксел е разработил пакет с мерки за по-широко използване на

...
Брюксел е разработил пакет с мерки за по-широко използване на
Коментари Харесай

ЕС иска да ограничи доминиращата роля на долара чрез по-широко използване на еврото

Брюксел е създал пакет с ограничения за по-широко потребление на еврото в стратегически сфери като енергетика, суровините и самолетостроенето, с цел да ограничи преобладаващата роля на $ в качеството му на международна аварийна валута, написа през днешния ден в. Financial Times, представен от ТАСС и Българска телеграфна агенция.

Изданието се базира на проектодокумент на Европейската комисия.

Според създателите на този документ усилването на интернационалната роля на еврото е належащо за повишението на икономическия суверенитет на еврозоната, като се има поради политиката, водена от президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп.

Според Европейската комисия страните от Европейски Съюз би трябвало да подсигуряват, че договорите, които подписват " в границите на междудържавните енергийни съглашения " са в евро. Сега над 80 % от вноса на енергоресурси в Европейски Съюз е в долари. Тези стъпки получават изключително значение за Брюксел, като се имат поради напъните на европейските страни да запазят съглашението с Иран, което лимитира нуклеарните разработки на Техеран, отбелязва изданието.

На 8 май Тръмп разгласи изтеглянето на Вашингтон от съглашението за иранската нуклеарна стратегия от 2015 година. Това означаваше последователно възобновяване на глобите против Техеран, както и по отношение на трети страни. /investor.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР