БРЮКСЕЛ (АП) — Във вторник високопоставени служители на Европейския съюз

...
БРЮКСЕЛ (АП) — Във вторник високопоставени служители на Европейския съюз
Коментари Харесай

ЕС приветства плана на Полша за преодоляване на страховете от върховенството на закона и се надява, че той може да сложи край на години правни спорове

БРЮКСЕЛ (АП) — Във вторник високопоставени чиновници на Европейския съюз приветстваха проект на новото държавно управление на Полша за справяне с опасенията по отношение на отстъплението на демокрацията и изрази вяра, че това може да постави завършек на години правни разногласия.

Полша е в спор с изпълнителната власт на Европейски Съюз, откогато внезапно националистическата партия „ Право и правдивост “ пристигна на власт през 2015 година и реализира промени в правораздаването, които съгласно критиците сложиха полската правосъдна система под политически надзор.

През 2017 година Европейската комисия започва по този начин наречената правна процедура по член 7, която заплашваше да спре правото на глас на Полша в Европейски Съюз, „ с цел да отбрани върховенството на закона в Европа “. Комисията също блокира достъпа й до милиарди евро фондове на Европейски Съюз заради опасения за върховенството на закона.

Нещата се трансформираха, откакто едно по-центристко държавно управление завоюва изборите през октомври и показа проект за разрешаване на опасенията на Европейски Съюз.

„ След ше...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР