БРЮКСЕЛ (АП) — Европейският съюз възнамерява да проследи бързо част

...
БРЮКСЕЛ (АП) — Европейският съюз възнамерява да проследи бързо част
Коментари Харесай

ЕС планира да ускори известна финансова помощ за Египет. Обичайните предпазни мерки за финансиране няма да се прилагат

БРЮКСЕЛ (АП) — Европейският съюз има намерение да наблюдава бързо част от парите си за помощ за Египет, като употребява процедура за незабавно финансиране, която заобикаля парламентарния надзор и други защитни ограничения, съгласно президента на изпълнителната власт на блока.

1 милиард евро (1,1 милиарда долара), предопределени за това, са част от по-голям пакет от 7,4 милиарда евро (8 милиарда долара) финансова помощ за северноафриканската страна, която Европейски Съюз разгласи на 17 март.

Египет от години разчита на дарения в брой, постоянно от богати арабски страни от Персийския залив, защото нарастват опасенията, че икономическият напън и районните спорове могат да изтласкат повече мигранти от района към крайбрежията на Европа.

Пакетът на Европейски Съюз включва тригодишни безплатни средства и удобни заеми за най-населената страна в арабския свят. Повечето от средствата – 5 милиарда евро (5,4 милиарда долара) – са известни като макрофинансова помощ или МФП и ще бъдат изплатени непосредствено на...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР