БРЮКСЕЛ (АП) — Европейският съюз в четвъртък изплати последния транш

...
БРЮКСЕЛ (АП) — Европейският съюз в четвъртък изплати последния транш
Коментари Харесай

ЕС изплаща последния транш от подкрепата за бюджета на Украйна за 2023 г. Бъдещата подкрепа е във въздуха

БРЮКСЕЛ (АП) — Европейският съюз в четвъртък изплати последния транш от пакета за поддръжка от няколко милиарда евро на Украйна, с цел да помогне поддържа опустошената си от война стопанска система тази година, оставяйки страната без финансов избавителен пояс от Европа от идващия месец.

Европейски Съюз изпраща 1,5 милиарда евро (1,6 милиарда долара) всеки месец през 2023 година, с цел да обезпечи макроикономическа непоклатимост и възобновяване на сериозна инфраструктура, разрушена по време на войната. Освен това оказва помощ да се изплащат заплати и пенсии, да се поддържа работата на лечебните заведения и учебните заведения и да се обезпечи заслон за хора, принудени да изоставен домовете си.

За да се подсигурява, че Украйна има предвидими, дълготрайни приходи, изпълнителната власт на Европейски Съюз, Европейската комисия предложи да даде на страната 50 милиарда евро (55 милиарда долара). На среща на върха предходната седмица 26 от 27-те водачи на националния блок утвърдиха проекта, само че Унгария наложи несъгласие.

Решението пристигна като огромен удар з...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР