Брутният вътрешен продукт (БВП) на Израел се сви драстично -

...
Брутният вътрешен продукт (БВП) на Израел се сви драстично -
Коментари Харесай

Драстичен спад на БВП на Израел за четвъртото тримесечие на 2023 година

Брутният вътрешен артикул (БВП) на Израел се сви фрапантно - с 21% на годишна база, за четвъртото тримесечие на 2023 година.Това сочат оповестените данни на Статистическо бюро на страната, заяви ТАСС.

В документа на ведомството се отбелязва, че на свиването на иконоимката на страната през последните месеци на предходната година, " директно е повлияно от започването на война ", след нападението против Израел от въоръжени поддръжници на радикалното палестинско придвижване Хамас на 7 октомври 2023 година.

От Статистическото бюро изясняват, че спадът на Брутният вътрешен продукт на Израел е главно поради: широкомащабната готовност на резервисти за присъединяване във военните действия; огромните разноски за обезпечаване на жилища на израелци, евакуирани след началото на военните дейности от регионите, граничещи с линията Газа и Ливан; дефицитът на служащи в строителния бранш, както и други съпътстващи фактори.

Припомня се, че обстановката в Близкия изток внезапно се утежни след проникването на бойци на Хамас от Ивицата Газа на израелска територия на 7 октомври 2023 година, осъществяването от тях на убийства на израелски жители от гранични селища и взимане на повече от 240 заложници.

В отговор, Израел стартира военна интервенция в Газа за заличаване на военната и политическата конструкция на Хамас и освобождение на всички заложници.
 Каква ще стане цената на петрола при положение на ответен удар на Израел към Иран
Каква ще стане цената на петрола при положение на ответен удар на Израел към Иран

През Ормузкия проток се правят към една пета от доставките на нефт по вода в света
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР