Брутният вътрешен продукт (БВП) на Италия се е понижил с

...
Брутният вътрешен продукт (БВП) на Италия се е понижил с
Коментари Харесай

Италианската икономика се е свила с 0,2 на сто през първото тримесечие

Брутният вътрешен артикул (БВП) на Италия се е намалил с 0,2 на 100 през първото тримесечие под въздействието на войната в Украйна и скока на цените на електрическата енергия. Това заяви през днешния ден в първата си прогноза статистическият институт Истат (Istat), представен от Франс прес.

Този резултат обаче е по-добър от упования, защото " Банка д'Италия " (Banca d'Italia) е планувала спад от 0,7 на 100 на Брутният вътрешен продукт през първото тримесечие, а държавното управление е заложило на намаляване от 0,5 на 100. Италианската стопанска система е повишена с 5,8 на 100 на годишна основа.

След четири тримесечия на резистентен напредък италианската стопанска система е записала лек спад на интензивността през януари-март 2022 година. На годишна основа интензивността въпреки всичко продължава да е устойчива с напредък от близо 6 на 100, проучва Истат.

Италианската централна банка предвижда при започване на април напредък от към 3 на 100 за цялата настояща година и за 2023-а при най-благоприятния сюжет, който допуска бързо разрешаване на спора в Украйна.



При най-лошия сюжет, който включва и прекъсване на потоците съветски газ, единствено отчасти обезщетено от други източници, Брутният вътрешен продукт ще се намали с близо 0,5 на 100 през 2022 година и 2023 година, съгласно изчисленията на " Банка д'Италия ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР