Брутният вътрешен продукт (БВП) на Германия е спаднал леко -

...
Брутният вътрешен продукт (БВП) на Германия е спаднал леко -
Коментари Харесай

Икономиката на Германия се е свила с 0,1% през третото тримесечие

Брутният вътрешен артикул (БВП) на Германия е понижен леко - с 0,1 на 100 през третото тримесечие на 2023 година по отношение на второто тримесечие след корекции по отношение на ценови, сезонни и календарни съмнения. Това регистрира статистическата работа " Дестатис " (Destatis) на формалната си страница.

Анализатори, запитани от Ройтерс, чакаха немската стопанска система да се свие с 0,3 на 100. През второто тримесечие най-голямата европейска стопанска система набъбна с 0,1 на 100 съгласно преразгледани данни след застоялост в първите три месеца на годината, напомня статистическото ведомство. От " Дестатис " регистрират намаляване на потребителските разноски.

Отчетено на годишна основа (спрямо третото тримесечие на 2022 г.) немският Брутният вътрешен продукт се е намалил с 0,8 на 100 с промяна по отношение на цените. Спадът е по-малък след ценови и календарни корекции (-0,3 на сто), защото през същия интервал на предходната година е имало с един работен ден по-малко, заяви Българска телеграфна агенция.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР