Брутална вандалска проява е била извършена тази нощ по алея

...
Брутална вандалска проява е била извършена тази нощ по алея
Коментари Харесай

Среднощен вандализъм в Русе: Мъж чупи лампи и изтръгва стълбове

Брутална вандалска демонстрация е била осъществена тази нощ по алея Перистери в Парка на младежта. Въпреки похищението против две камери на общинското видеонаблюдение, причинителят на действието е сниман.

Кадрите от записа демонстрират по какъв начин в дребните часове на 5 юли лице във очевидно несъответстващо положение чупи лампи, огъва и изтръгва стълбове на парковото осветяване.

Едната от видеокамерите е изтръгната и хвърлена в неотдавна възобновения шадраван, а другата е развалена и с изтръгнати кабели. Пейка, намираща се по продължение на алеята, е счупена, обърнати са няколко кошчета за боклуци и е разпръснат намиращия се в тях отпадък. Във фонтана са хвърлени и част от насажденията, намиращи се към него.

Общински чиновници навреме са поправили част от вредите, както и са почистили терена на алея Перистери.

Кадрите с похищението върху обществена инфраструктура са предадени на ОД Министерство на вътрешните работи Русе, където са формирани производства за безчинство и заличаване и разваляне на публично имущество.

Местната администрация пpизoвaвa жителите и гостите на града да демонстрират нeтъpпимocт ĸъм всички хулигански прояви и дa cигнaлизиpaт за тях нa Дежурния общински съвет за сигурност – 082/820 111 или нa тeл. 112.





Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР