Брук Шийлдс проговаря за травматичната случка след цели 30 години

...
Брук Шийлдс проговаря за травматичната случка след цели 30 години
Коментари Харесай

Брук Шийлдс разкри, че е била изнасилена

Брук Шийлдс проговаря за травматичната преживелица след цели 30 години в документалния си филм Brooke Shields: Pretty Baby.

В лентата 57-годишната актриса разкрива, че е станала жертва на полово принуждение от страна на авторитетен продуцент от Холивуд. Тогава обаче хубавицата знаела, че едно разобличаване от сходен темперамент няма да бъде признато насериозно и че ще навреди по-скоро на нея. 
                             

" Никой няма да ми повярва ", споделя си тогава Шийлдс. " Хората не имаха вяра на тези истории по това време. Мислех, че в никакъв случай повече няма да работя ", признава пред People три десетилетия по-късно тя.

Документалната лента, в която актрисата споделя за неприятната история, е от две елементи и ще бъде премиерно излъчена на 3 април в американската стрийминг услуга Hulu.

 
                             

Филмът е едно надълбоко гмуркане в душата на младо момиче, чиито сексуализирани функции във филми като " Хубавицата " (където играе детска проститутка) и " Синята лагуна " я трансформират в обект на боготворене, само че също и на възмущение и пренебрежение.

" Докато правех документалния филм, видях цялата истина вкупом и, като се замисля, е цяло знамение, че оцелях ", споделя холивудската звезда пред изданието.

" Отне ми доста време да го осмисля и осъзная ", споделя Шийлдс, говорейки за изнасилването. Тогава тя е в 20-те си години, преди малко приключила Принстънския университет и търсеща си работа млада жена. Така тя с ненаситност приема поканата за вечеря на въпросния продуцент, който тогава тя счита за другар. Тя наивно има вяра, че мотив за поканата е роля във филм, която той желае да ѝ предложи. 



След като хапват, продуцентът ѝ споделя, че ще се качи до хотелската си стая, с цел да извика такси. За да не седи сама на масата, ѝ предлага да отиде с него. Брук се съгласява, без ни минимум да заподозре користното му предпочитание.

" Влезе в банята и излезе от там безусловно гол. Бях шокирана. Замръзнах. Приближи се към мен и ме атакува. Останах вцепенена от самото начало. Не желаех да се боря, тъй като се опасявах, че ще ме убие. Направих това, което бях правила и преди – отделих се от тялото си. Бог знае какъв брой съм добра в това ", спомня си с болежка Шийлдс в документалната лента.

Актрисата споделя искрено за психическия смут, през който е трябвало да мине, с цел да превъзмогне контузията. Първоначално упреквала себе си, по-късно се опитвала да изтрие горчивия спомен. Опитвала се посредством силата на изборната амнезия да си фантазира, че случаят в никакъв случай не се е бил случил. И съумява. " Това беше моята техника за справяне с проблемите. Поглеждайки към живота си през днешния ден, имам вяра, че тя ми е помогнала да оцелея. Истинско знамение е, че резервирах оптимизма и желанието си за живот ", отбелязва Брук Шийлдс. 

След преживения смут взема решение да показа за случилото се единствено с един от най-близките ѝ другари и бивш съветник по сигурността Гавин де Бекер. Неговият съвет е тя да се оправи сама с контузията и да не прави претърпяното от нея обществено притежание. Истината е, че през 90-те доори и публицистите не биха показали и най-малка благосклонност към нея.



Брук признава обаче, че през днешния ден гневът ѝ е станал даже по-голям. " Сега съм по-ядосана, в сравнение с бях тогава. " Затова взема решение да показа на света горчивия си опит с вярата да помогне на хората с сходни прекарвания да не се усещат сами и да приказват самоуверено за проблемите си.

Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР