Броят на заразените с коронавируса по света превиши 17 милиона,

...
Броят на заразените с коронавируса по света превиши 17 милиона,
Коментари Харесай

Над 17 млн. души в света са заразени с коронавируса

Броят на инфектираните с ковид по света надвиши 17 милиона, съгласно данни на университета "Джонс Хопкинс ", водещ статистики в тази тенденция, предадоха международните организации.

Заразените са 17 029 206, а умрелите с ковид са 667 011. Възстановили се от болестта са 9 948 163 души.

По данни на университета "Джонс Хопкинс ", общият брой на инфектираните с Ковид-19 в Съединени американски щати е 4,35 милиона души, на умрелите - 149 хиляди. Държавата е безапелационен водач в отрицателната ранглиста както за инфектирани, по този начин и за умряли след зараза от ковид. След като месеци наред демонстративно отхвърляше да носи маска и даже се подиграваше на тази мярка, президентът Доналд Тръмп се обърна към американците и ги прикани да стартират да покриват устата и носа си, с цел да не популяризират вируса.

Босненският министър за ветераните от войната умря тази сряда, откакто се болести с новия ковид. 53-годишният Салко Букваревич беше министър в хърватско-мюсюлманското образувание Босна, едно от двете, които сформират федералната република, дружно със сръбското образувание.
Премиерът Фадил Новалич, 61-годишен, също се разболя, само че се възвърне и напусна болничното заведение предишния уикенд.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР