Броят на заразените с коронавирус във Франкфурт се увеличи рязко

...
Броят на заразените с коронавирус във Франкфурт се увеличи рязко
Коментари Харесай

Над 100 души заразени с коронавирус след църковна служба

Броят на инфектираните с ковид във Франкфурт се усили внезапно след църковна работа в локална баптистка черква, пишат немските медии.
По информация на министъра на опазването на здравето Кай Клозе, в събота инфектираните в региона са били 40, през днешния ден към този момент има 107 нови случая.
„ Тази обстановка демонстрира, какъв брой е значимо всички ние да останем нащрек и да не бъдем безразсъдни ”, тъй като вирусът продължава да се популяризира, акцентира министърът.
Според здравните управляващи, по-голяма част от хората са се заразили не по време на литургия, а по-късно, когато са се прибрали у дома. Повечето от тях нямат специфични недоволства и единствено един човек е настанен в болница.
Ръководителят на баптистката общественост във Франкфурт съобщи, че всички събирания са прекратени, а църковните служби се излъчват само онлайн.
Той не може да уточни, какъв брой души са участвали на църковната работа на 10 май, само че „ всички правила бяха спазени ”. Имало е средства за стерилизация и е спазена предложената отдалеченост.
Изданието напомня, че от 1 май в провинция Хесен религиозните събирания са позволени още веднъж, при осъществяване на рекомендациите. Между вярващите би трябвало да има разстояние от метър и половина и да се съблюдават строги хигиенични правила като разполагането на апарати с дезинфектанти.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР